torsdag 20 augusti 2009

Lärarna rädda för att uttala sig

Gnestas lärare vill inte prata med journalister. De är rädda för att uttala sig. Det är beklagligt. Det är väl ganska lätt att räkna ut att lärarna inte är positivt inställda till den omorganisation som den borgerliga alliansen vill genomföra. Men de törs inte yttra sig. Av rädsla för repressalier i någon form.

Vad är det som får Gnestas lärare att känna på det här sättet? Det kan ju förstås vara så att rädslan är inbillad, men ordet "munkavle" och tystnad i pressen har nu dykt upp i så många sammanhang i samband med denna olycksaliga omorganisation att jag undrar om det inte finns fog för lärarnas oro.

Vart är vi på väg?

4 kommentarer:

Mikke sa...

Jag vet en speciallärare som berättade att de blivit ombedda att vara "solidariska" det vill säga att inte prata med press etc.

Kajsa sa...

Japp, det har jag hört från flera olika håll också. Känns inte riktigt OK fakiskt. Solidaritet är ett ord som verkar ha fått en ny betydelse på sistone, både här och där.

Anna sa...

Det här är ju inte klokt, man blir alldeles olycklig! Vad är det för maffiakommun vi hamnat i?? :(

kukka sa...

Jag har också uppfattat det så... Några lärare här har sagt i stil med "vår rektor sade att vi inte får ha någon skola kvar alls om vi inte flyttar mellanstadiet" :( Behöver jag säga hur förbannad jag blev, grrrr!!! Andemeningen var att man inte skulle bråka för då kanske Laxneskola skulle läggas ner.... Jag sade dock att: jag inte är någon lärare så jag får säga vad jag vill!