tisdag 15 september 2009

Navelskådare

Göran Benedicks (fp) skriver i kommentarer i SN idag att Gnestas invånare ska sluta med sitt navelskådande och tänka lite längre. I samma kommentar ondgör han sig över hur han blivit skymfad och uthängd.

Det finns väl ingen i den här diskussionen som klampat runt så illa som Göran Benedicks själv, och kallat utpekade gnestabor för både det ena och det andra eller buntat ihop oss och kallat oss egoister, rookies, okunniga eller navelskådare.

Dessutom. I Benedicks blogg är det en tingsrätt som "skämmer ut sig", Bodström är en "fegis" och journalister är "överbetalda". Bland annat.

Ska det föras en konstruktiv debatt i god ton borde det väl gälla alla, även politikerna själva? Hur ska de politiska partierna i Gnesta få invånarna att engagera sig om tonen ska hållas både aggressiv och hånfull mot den som uttrycker sin åsikt?

2 kommentarer:

Anna sa...

Mycket väl talat (skrivet) och jag håller med om varje ord! De gånger det väl går att vaska fram vad karln menar önskar man oftast att man inte förstått. En politiker borde vara lite mer ödmjuk inför sina väljare kan man tycka.

Göran Benedicks sa...

Vad det hela handlade om var att föreningar i Gnesta tätort till skillnad från dem i Laxne, Björnlunda och Stjärnhov, vill ha allt på ett fat. När fick båtklubben i Laxne senast stöd av kommunen? Aldrig!

I övrigt har jag varit ganska kritisk mot en person, som framför en väldigt massa synpunkter men inte vet hur varken ekonomi eller den politiska processen fungerar. Och det står jag för. I övrigt när det gäller den lokala debatten så kan jag inte se att den inte förts i en samlad och konstruktiv anda.