fredag 18 juni 2010

Dags att bättra på konditionen

Dags att ta tag i plattarslet. Och flåset. Lämnade Nike hos dagmamman igår och gav mig ut i det vackra sommarvädret. Det var varmt. Backen på bilden tog sannerligen knäcken på mig. Jag fick stanna ett antal gånger för att vila men jag kom upp till sist!


När man väl har tagit sig upp för backen svänger man av på en liten grusväg som slingrar sig mellan åkrarna och sedan in i skogen. Efter en stund i skogen kommer man fram till Björnlunda hembygdsgård där det också finns ett vandrarhem. Sveriges minsta har jag för mig. Hembygdsgården är också stället där det firas midsommar och påsk, det är Björnlundadag och julmarknad. Om det inte är för blött åtminstone, då brukar det bli inställt. Det blev inget häxmöte i påskas till exempel, men förra påsken var vi där jag och Nike och Nike sålde glatt sin själ till djävulen för en Rollo-kola, räknade kycklingar, drack varm saft och åt massor av godis.


Idag blev det också en promenad. Det duggade lite och var inte alls särskilt varmt. Inte så kul väder för den som tänkt sig en dag på stranden, men för en promenad passade det förstås utmärkt. Hämtade upp nästan-grannen C som också behövde motioneras i lagom tempo och så gick vi runt Önnersta. Det snackas mycket om den historiska händelse morgondagens prinsessbröllop är. Bah, säger jag. Ta en sväng till Önnersta by och känn historiens vingslag istället. Läs mer om Björnlundas och Önnerstas historia här.

5 kommentarer:

Lisbet Lindell sa...

Menar du den backen långt bort i bilden? Jisse, jag blir imponerad, hade inte ens klarat raksträckan;-)
Är så nöjd av att ha gått en runda i trädgården hihi..

Låter i allafall som en ljuvlig promenad och vandrarhemmet ser så mysigt ut, man mår bra av att bara titta på bilderna av den fina naturen.
Ha en fin helg,
Kram från Lisbet

Jessika sa...

Eller så åker man till Västerås och promenerar på Badelunda-åsen som härrör från senaste istiden. Tar en tur förbi Västerås slott där Erik den 14 hölls fången och förgiftades för att sedan begravas i Västerås domkyrka. Det är blod, död och mord och att naturen överlever oss alla som känns mer lockande än det här bröllopsgullandet. Spyr snart över eländet. Det är bara ÖVERALLT.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Lisbet - ja det är backen längst bort! Hu vad jobbig den var...

Jessika - låter blodigt och mer intressant än morgondagens spektakel. Vi har ju Nyköpingshus rätt nära också. Om man nu går igång på blod och då :)

Anonym sa...

Oj ! Tappert!! Till fots eller cykel? Min ork ...tja kanske halva backen i sakta lunk.... Kram från Ninni utan egen blogg men som gärna läser och berörs!

Jessika sa...

Blod och blod...
Jag snackar ju action här. Historiens vingslag och allt det.