fredag 24 september 2010

Valresultatet är väl klart nu...

...eller i alla fall nästan. Länsstyrelsen har räknat och på val.se kan man nu läsa att man "avvaktar godkänt protokoll".

Resultatet är glädjande för miljöpartiet - det är vi som tar det fjärde mandatet och inte SD. Det var dock på håret. Väldigt mycket på håret till och med. Den verkar nämligen så att det skilde en enda röst. En (1!!!) enda!

Vi jublar glatt lite i tysthet, jag vill nog att det där protokollet ska bli godkänt innan jag skriker högt och hoppar upp och ned och skrattar.

Däremot verkar det ha blivit något knas för SD. Den första valsedeln man fick ut från SD-håll toppades av Belinda Jehle. Hon hoppade alltså sedemera av och fanns inte alls med på den valsedel som i söndags låg i vallokalen. Men av någon anledning är det hon som nu markeras som invald på val.se. Kanske var inte den nya valsedeln giltig?

För Miljöpartiets del blir det Mikael Clemens, Kerstin Landin, Mats Dellrud och Kukkamariia Valtola Sjöberg som tar plats i fullmäktige. Jag är säker på att de kommer att göra ett bra jobb! Mikael och Kerstin har ju varit med nu ett tag men Mats och Kukka är nya.

Johan Rocklind verkar vara väldigt omtyckt av de egna väljarna, han fick massor av personkryss. Kanske gillar s-väljarna föryngringen i partiet. Och i m fick Ann-Sofie Lifvenhage bara ett fåtal kryss färre än förstanamnet och kommunalrådet Henric Sörblad. M-väljarna kanske vill ha förnyelse de också.

2 kommentarer:

Jessika sa...

Det var någon som hoppade av sedan den läst partiprogrammet i sin helhet (SDs). Jamen hallååååååå!

EN MÖLNBOBOS LIV - MELVINS MAMMA sa...

Kul att det gick bra för Johan, han är sambo med min kusin... och Kukkamariia är tillsammans med en fd Mölnbobo...

Kul när man känner igen lite namn :-)