onsdag 31 augusti 2011

Inte OK på en fläck

I måndags var det någon som tände eld på Frida Grundströms brevinkast. Grundström är SD-politiker i Gnesta och man kan väl kanske misstänka att det hänger ihop med själva attentaten. Grundström har tidigare misshandlats och hennes lägenhetsdörr har vandaliserats.

Säga vad man vill om SD:s politik. Själv tycker jag att den suger, men det försvarar aldrig aldrig aldrig att någon sätter eld på en politikers hem! En politiker som dessutom har små barn och som bor i ett flerfamiljshus där även andra familjer bor. Det är rent ut sagt bedrövligt. Som sagt, vad man än står politiskt är det här helt förkastligt. Galenskap.

Och var är de andra gnestapolitikerna? Inte ett ord från någon mer än Göran Lundbom som väl på det stora hela kan sägas kommentera varenda nyhet, en s-politiker från Oxelösund och en v-politiker från Nyköping.

Naturligtvis finns en risk att SD utnyttjar attentaten till att som vanligt måla ut sig till offer, men att inte fördöma dådet gör det knappast bättre, jag tror snarare att det gör skadan än värre - det är inte bara attentatsmän som är ute efter dem, inte ens de andra politikerna bryr sig. Det är väl ganska uppenbart att om detta drabbat en folkpartist, en sosse, en miljöpartist eller nån annan i ett parti med rumsrena åsikter hade det varit annat ljud i skällan.

Hur man än vänder och vrider på det är SD tyvärr invalda i kommunfullmäktige i Gnesta. Deras åsikter må vara hur korkade som helst, men även en sverigedemokrat är en människa med samma värde som vi andra.

Inga kommentarer: