lördag 12 mars 2011

In my humble opinion


Positionerna verkar bli mer och mer låsta när det gäller "arvodesaffären". Ja, att det var en arvodesaffär var SNs benämning, nu har vi också begåvats med ytterligare en benämning från motståndarlägret, nämligen "SN-gate".

Landstinget engagerade nyligen Paul Ronge. Det var väl verkligen på tiden att man tog in någon som kan hjälpa till med kommunikationen eftersom den inte fungerat särskilt väl. SN väljer att slå upp det med rubriken "Landstingspengar går till pr-konsult". Ja herregud, när det var stopp i avloppet gick säkert en hel del av landstingets pengar till en rörmokare utan att någon höjde på ögonbrynen.

60 000 kr är knappast några stora pengar för landstinget, ungefär vad det kostade för mig med två behandlingar med taxotere+herceptin. Jag hoppas att det är välinvesterade pengar. Tyvärr kanske det kom lite sent, landstinget borde insett att man hade problem med att kommunicera ut sitt budskap för ett antal månader sedan.

Informationschefsbloggen klagar över att man inte har lika stora muskler som tidningen när det gäller att få ut sitt budskap då man bara har en enda direktkanal till sörmlänningarna - en webbsida som når 1500 personer om dagen. Det kan ju knappast ligga på någon annans ansvar än landstingets eget. Det är usla besökssiffror faktiskt. Bara snäppet fler än den här bloggen har.

Men som sagt. Positionerna blir mer och mer låsta. SN fortsätter gå på i ullstrumporna och politikerna ger nu igen. Jag vet faktiskt inte hur man ska lyckas lösa det här, det känns som om hela situationen har havererat och att ingen tänker ge sig.

Som vanlig väljare betraktar jag spektaklet och skakar lite lätt på huvudet.

Inga kommentarer: