söndag 17 maj 2009

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Huvudet är fullt av inspiration och idéer. Jag fattar inte riktigt varför jag inte engagerat mig politiskt tidigare? Det är ju så... kul! En fantastisk upplevelse att vara tillsammans med 1000 andra som har samma värderingar. En skön gemenskap. Och inspirerande att lyssna på, prata med och träffa människor som är så oerhört kunniga och brinner så starkt för att skapa en grönare och mer rättvis värld.

Jag ska erkänna att Miljöpartiet framstått som lite småflummigt för mig. Jag var rädd för att jag skulle tycka att det var alldeles för flummigt och konstigt när jag kom till kongressen. Men det är det inte. Man kanske arbetar på ett annorlunda och mer demokratiskt sätt möjligen. Vi är så rädda för det vi inte är vana vid ibland...

En annan sak jag var rädd för var att jag skulle upptäcka att jag tyckte fel saker. Att jag valt fel parti. Men så var det inte alls. Efter den här helgen känner jag att jag delar Miljöpartiets värderingar och åsikter i precis lika stor utsträckning som vilken annan miljöpartist som helst.

Det var helt enkelt hur bra som helst!

Inga kommentarer: