tisdag 30 juni 2009

Sommarliv

Vi har varit i vår stuga i Dalarna under några dagar. Imorgon åker vi hem. Så här ser det ut när man står vid stugan och tittar mot den lilla tjärnen nedanför. Det ser buskigt och skogigt ut på bilden, men för tio år sedan när vi köpte det här lilla huset var det helt kalhugget på vänstra sidan om vägen och till höger var det mer eller mindre urskog.

T har planterat björk på hela vänstra sidan (= vår tomt). Det förstör förstås lite av sjöutsikten men utan träd blev det rena sumpmarken där nedanför så det är tänkt att bli en "björkhage" ner mot sjön. Eller det är ju redan det, bara det att träden är ganska små än. När de växer upp och blir högre ser man förstås mer av sjön, när bladverket kommer högre upp och inte skymmer lika mycket!

På högra sidan tog markägaren och gjorde samma sak fast tvärtom för några år sedan, han gallrade helt enkelt ur alla tråkiga barrträd och sparade björkarna! Jättefint kommer det bli att bo mitt i en björkskog...

Vi hade kanske mer glädje av vår sommarstuga för några år sedan när vi fortfarande bodde i lägenhet i förorten. På den tiden hade jag stora ambitioner för trädgården och längtade något enormt efter att få dra igång grillen och odla grönsaker. Numera är just det inte så spännande, men det är ändå ganska skönt med miljöombyte då och då.


Vid tjärnen som skymtar på bilden ovanför finns det ingen badplats, då får man åka iväg en bit. Igår var vi vid den pyttiga lilla fina badstranden vid "nästa" tjärn. Ensamma på beachen! Tur det kanske, är man fler än tre sällskap blir det trängsel. N tyckte det var toppen i alla fall och vattnet var riktigt varmt och skönt! Ja, OK, hyfsat varmt och skönt. Med svenska sommarmått mätt.

Inga kommentarer: