onsdag 22 juli 2009

Cykelutflykt idag

Idag kom vi äntligen iväg på cykelutflykt, jag, T (min man) och lilla N som sitter i cykelsits och har det bra. Vi har försökt i ett par år faktiskt, men diverse cykelstrul, dåligt väder och nu senast huvudvärk har ställt till det och vi har bara kommit iväg på ett par kortare svängar som abrupt avslutats med exploderande däck, eller trötthet pga av totalt hopplösa cyklar.

Till sist blev jag så less så jag bestämde att T fick åka och köpa en ny cykel så vi skulle ha varsin bra hoj. Nu är vi utrustade med varsin 21-växlad stabil hoj med rejäla däck. Och varsin hjälm har vi också för den delen. Folk tittar faktiskt konstigt på oss när vi cyklar förbi. I Stockholm har de flesta hjälm, men i spenaten verkar det som om folk tycker att det är lite ufo-varning på det hela.

Nåväl, vi bestämde oss för att cykla rundan Björnlunda - Kvarnsjön - Elghammar - Björnlunda. Sagt och gjort. Vi trampade iväg. 26 kilometer. Det tog sin lilla tid, vi blev svettiga och grymt trötta. Imorgon kommer vi ha träningsvärk. N somnade sött i sin cykelsits och verkar inte ett dugg sliten, bara nöjd och utsövd.

Vårt första fikastopp blev vid Kvarnsjön som ni ser ovan på bilden. En fin liten sjö med klart vatten, det finns ingen riktig strand men det går att komma ner till vattnet och bada både här och där.

Inga kommentarer: