söndag 30 augusti 2009

Revolution i Gnesta!

I alla fall en tyst liten revolution, som är totalt oblodig. Gör inte alls särskilt mycket väsen av sig men betyder enormt mycket för demokratin. Kanske inte i så stor utstäckning idag, men möjligheterna som skapas nu är oanade.

Jag har tidigare bloggat om gnestapolitiker som bloggar, jag tycker att det är fantastiskt roligt! En gång har vi haft livad diskussion i den här bloggen också, mer sånt! Och fler av de politiska partierna på Twitter och Facebook skulle vara roligt.

Tänk vilka möjligheter till ökad kommunikation det här innebär. Kommunikation på internet är ju egentligen ingenting annat än att människor pratar med varandra, precis som förr men på ett annat ställe. Människor fortsätter såklart prata politik med varandra AFK (=Away From Keyboard) även framöver, men internet och den sociala webben som möjliggör alla dessa möten, skapar kontaktvägarna, underlättar kommunikationen gör att det finns större möjligheter att mötas och prata med varandra.

Frågar ni mig är kommunikation det viktigaste som finns i ett samhälle. Utan kommunikation kan vi inte samarbeta och skapa någonting alls. Om alla sitter i sitt eget lilla hörn utan att prata med varandra är vi förlorade. Ju mer vi kommunicerar, detso klokare blir vi och desto bättre samhälle kan vi skapa. Det är jag säker på.

Så, den här lilla oblodiga revolutionen som sker i det tysta är inte så värst liten alls. Det är någonting stort som händer, och vi har bara sett början än... är det inte spännande?

2 kommentarer:

malin berntzen sa...

http://tuffakakan.blogspot.com/

Försöker också skriva ned lite tankar och funderingar kring allt det här...........

Kajsa Bergman Fällén sa...

Kul med ytterligare en blogg med Gnestaanknytning!