torsdag 17 september 2009

Kan inte släppa Göran

Han har sagt alldeles för mycket idag.

Tur att det finns kloka människor också. Som Helene och lyckligtvis många andra.

Det finns alldeles för många barn till ensamstående föräldrar som har det ekonomiskt svårt. Barn som aldrig aldrig får någonting utöver nödtorften. Familjer där det är svårt att få pengarna att räcka till hyra och mat. Jag har själv levt ensam med min äldsta dotter i flera år och kommer aldrig glömma ångesten och frustrationen över att aldrig kunna ge det där jag så gärna ville ge henne. Hur skulle pengarna räcka till en enda ynklig semesterresa när de knappt räckte till mat? Det fanns inte på världskartan.

Och så snackar Göran Hägglund om valfrihet och att "bestämma själv". Utan att verka ha en aning om att det finns massor av barn omkring oss som har föräldrar vars "valfrihet" utgörs av valet mellan att betala räkningarna eller att ha råd att gå till tandläkaren.

Det är märkligt med en politiker som för de starkas talan på bekostnad av de svaga.

4 kommentarer:

Den förvånade pappan sa...

Fast på viket sätt skulle det bli bättre av MINDRE valfrihet??

Tycker att KD är ett tämligen korkat parti, med konstiga värderingar i vissa centrala frågor. Dock aner jag nog att frihet väldigt ofta är bättre än att staten ska ta halva lönen i skatt för att sedan tvinga in oss i ledet.

Kajsa sa...

Det ÄR ju ingen valfrihet. De som kan utnyttja t.ex. ett vårdnadsbidrag har redan råd som det är. Det ökar inte valfriheten på något sätt.

Ska man skapa valfrihet ska man göra det på riktigt. För dem som inte redan har råd med valfrihet.

Har aldrig fattat det där med att känna sig intvingad i ledet. Utom när jag var låginkomsttagare.

Sen jag började tjäna ihop en hyfsad lön tycker jag faktiskt att jag har hur mycket valfrihet som helst. T.ex. skulle jag faktiskt ha råd att vara hemma istället för att jobba om vi prioriterade det. Det skulle innebära sänkt materiell status, men visst skulle det gå.

Den förvånade pappan sa...

Mmmm...fast det kan man ju bara fungera om varje individ får behålla mer pengar i plånboken.

Vårdnadsbidrag är inget jag stödjer, men däremot är jag mycket tveksam till vad sossarna skulle göra om de kom till makten. Ju fler regleringar och pekpinnar desto mindre valfrihet.

Kajsa sa...

Problemet är ju att om vi snackar skattesänkningar så blir det så otroligt lite för dem som redan har det sämst. Det pratades nu senast om mer till pensionärerna men det handlar om kaffepengar.

Jag är väl egentligen inte heller emot vårdnadsbidraget som idé och absolut inte idén att vara hemma mer med sina barn, men vårdnadsbidraget som det ser ut idag och som samhället ser ut idag är inte så bra.