måndag 28 september 2009

Massor av folk på kvällens KF

Det här har varit en intensiv kväll. Först hade vi möte med mp-gruppen på Thekannan som vanligt innan kommunfullmäktige, roligt med en ny medlem som kom för första gången idag :-). Sedan upp till Elektron där det hade samlats många föräldrar och barn för att protestera mot nedläggningen av mellanstadierna i ytterskolorna, ett 70-tal uppger SN och det stämmer nog. Bengt Sjöberg spelade och sjöng och alla sjöng med i sången som skrivits just för detta ändamål.

Upp till "Andrummet" på Elektron med mp-gänget och lite förberedelser inför kvällens KF och sen ner i B-salen som var alldeles fullsatt, aldrig att det varit så många människor på ett möte i Gnestas kommunfullmäktige! Det säger väl en del om hur mycket den här frågan betyder för människorna i kommunen.

Allmänhetens frågestund blev förlängd med en kvart för att alls skulle hinna ställa sina frågor, sedan tog en lång och till sist ganska tjatig debatt vid. Till sist fick oppositionen igenom en återremiss med motivationen att denna omorganisation måste utredas ordentligt innan beslut fattas. Svaret på det blev att nästa KF går av stapeln den 7:e oktober istället för den 9:e november. Två veckor kommer alliansen alltså ägna åt denna utredning. Kallelsen var redan upptryckt och delades ut när mötet avslutades. Häpp!

Några tankar efter kvällens möte: Föräldrarna känner sig troligen inte ett dugg nöjda med de svar de fick, eller inte fick. Det framstår fortfarande som total galenskap att inte kunna presentera siffror på besparingar. Hur är det möjligt att fatta beslut om besparingar som man inte kan presentera? Ann-Christine Aldebrandt som företräder socialdemokraterna tog upp en väldigt viktig sak flera gånger under debatten, nämligen att Gnestas politiker tycks vara styrda av tjänstemännen och inte som det borde vara, politikerna som styr tjänstemännen.

Vidare fick åhörarna veta att det var trevligt att vi var där men det hade varit ännu trevligare om vi kommit på andra möten också. Och att en ännu viktigare fråga för Gnesta var att man fick köra 80 hela vägen från Järna. Om det ska jag nog skriva en eget inlägg nån dag framöver.

Och lite förändringar i Barn och utbildningsnämnden blir det också, Bengt Landin som suttit för miljöpartiet och gjort ett jättebra jobb, ersätts av... just det, mig. Läskigt, spännande och kul på samma gång. Hur gick detta till nu då? Helt plötsligt är jag politiker...? En sann utmaning vill jag lova, men mina partikompisar har lovat att stötta och komma med goda råd och då kan det väl inte gå annat än bra :-).

Vill ni läsa vad jag twittrade för @mpgnesta ikväll kan ni läsa det här

2 kommentarer:

kukka sa...

Känns jättekul att vara med på tåget nu. Hoppas att ni har någon nytta av mig :) Tyvärr känns det verkligen som det är svårt att släppa på prestigen i skolfrågan och det känns som förslaget kommer att klubbas igenom :(
Men hoppet finns ändå och om inte annat vet vi hur det kommer att gå i valet :D

Kajsa sa...

O ja Kukka, lita på att vi kommer att ha nytta av dig :-). Mmm... det är mycket prestige nu. *suck*