tisdag 6 oktober 2009

Inspiration och hopplöshet

Bilden har jag lånat från wwarby.

Ikväll har jag varit på Elektron i Gnesta och lyssnat på en föreläsning om Glada Hudik-teatern. Det var barn- och utbildningsförvaltningen som ordnade den här kvällen för all personal i förvaltningens verksamheter och föreläsningen var helt fantastisk! Läs vad Evalution skrev när hon upplevt den på bokmässan.

Jag hoppas skolpersonalen lyckas hålla känslan från ikväll levande, för det lär de behöva. Imorgon går det extrainsatta kommunfullmäktigemötet av stapeln. Det återremitterades ju vid förra KF för att oppositionen ville se en mer grundlig utredning göras och då valde majoriteten att sätta in ett extra möte en vecka senare. Ingen utredning har förstås gjorts. Majoriteten valde att fullkomligt bulldozra över oppositionen, och vad ännu värre är - alla oroliga föräldrar och bybor.

Ingrid Jerneborg Glimne må smutskasta miljöpartiet så mycket hon bara orkar men faktum kvarstår. Alliansen har ingen aning om hur mycket - eller lite! - pengar de kommer spara på den här omorganisationen. De kan inte svara på den frågan. Det finns ingen plan för hur den ska gå till. Det "ansvar" man säger sig ta handlar bara om ekonomiskt ansvar, man tar inget ansvar för de barn som kommer fara illa av det här eller den sakta döden för småsamhällena.

För att lösa en tillfällig svacka kommer man att bromsa sig uppför en backe. Det brukar vara en riktigt kass strategi. När krisen är över kommer Gnesta kommun stå vid backens början. Den som gasade sig uppför backen har en utförslöpa att se fram emot. Den som fortfarande inte tagit sig uppför backen hamnar hopplöst på efterkälken.

2 kommentarer:

Eva Kihlström sa...

Glada Hudik-teatern är ett fenomen! har man hört berättelsen bakom blir man sååå sugen på att se dem i verkligheten! Och man anar bara vilket jättearbete som ligger bakom. Bra initiativ att låta hela personalen höra föreläsningen, den är ett lyft och inspiration för all verksamhet tror jag./evalution

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ja, jag känner mig fylld av den där inspirationen och klokheten fortfarande. Mäktigt!