torsdag 29 oktober 2009

Nu blir det 80 på vägarna

Hastigheterna i och i trakterna kring Sörmland från 90 till 80. De boende längs vägarna jublar. Busstidtabellerna påverkas redan eftersom bussarna inte ens idag när det är tillåtet att köra 90 kör så fort eftersom vägarnas beskaffenhet gör det omöjligt. Kurviga, smala vägar, mycket vilt, mörkt och ofta dimmigt. Ingen autostrada direkt.

Den enda som verkar tycka att sänkningen är en dålig idé är Henric Sörblad. Han tror fortfarande att hastigheten på 57:an är lika viktig för att människor ska flytta till Gnesta som att skolorna inte har överfulla klasser i underdimensionerade lokaler dit barn bussas från hela kommunen.

Detta trots att inga protestlistor lämnats in, inga stödgrupper på Facebook bildats, inga upprörda insändare skrivits till stöd för fortsatt höga hastigheter. Det enda jag hört Gnestabor säga om hastighetssänkningen är att det är bra, eftersom vägarna är så dåliga och farliga. Jag håller verkligen med.

2 kommentarer:

En Mölnbobos Liv sa...

Jag åker bil ett par dagar i veckan på 57:an och håller med om att det är krokigt och smala vägar. Men jag kan lova att det är galet många som kör om och det är nästan varje morgon någon som är läskigt nära att krocka... risken är att det blir ännu mer farliga omkörningar nu när vi lagliga bilförare kommer hålla 80... så frågan är om det kommer hjälpa.. Jag hoppas på det men känner mig osäker på det

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ja, vägen borde definitivt göras säkrare! Jag hoppas sänkningen inte leder till fler omkörningar, för galna omkörningar är det gott om på den där vägen, helt klart.