fredag 2 oktober 2009

Sociala medier i Gnesta kommun

Tänk om alla kommunstyrelsens, kommunfullmäktiges och nämndernas möten kunde sändas på nätet? Ligga uppe på Gnesta kommuns webb så att vi som bor här kunde gå in och titta. Kanske skulle det få människor mer intresserade av och engagerade i den lokala politiken? Protokoll och kallelser finns redan idag, men med dagens teknik är det en smal sak både att filma och göra filmerna tillgängliga för alla.

På fullmäktige i måndags anmäldes ett medborgarförslag: "Lägg in en sida på hemsidan där kommunens invånare kan skriva in synpunkter". Varför stanna där? Idag finns så mycket mer man kan göra, Henric Sörblad är ju förtjust i att jämföra Gnesta med Katrineholm och jag hänger på - Katrineholm har en kommunchef som heter Mattias Jansson och är synnerligen aktiv på den sociala webben. Han finns på Twitter och Tumblr. Troligen är han ganska ensam än så länge eftersom han lyckats lägga vantarna på alias "Kommunchef" :-). Katrineholm återfinns också på Twitter. På katrineholm.se finns också möjligheten att dela artiklar på Facebook, Twitter och MySpace.

www.twitter.com/gnesta är däremot registrerat av en person vid namn Yoshiaki Wakita. Ny kommunchef är ju på ingång här i Gnesta, kanske Nils-Erik Selin är en rackare på sociala medier? Hoppas!

Jag har vid några tillfällen twittrat vilt från fullmäktige och barn- och utbildningsnämndens möten via @mpgnesta. Naturligtvis blir ett sådant flöde ganska färgat av min politiska uppfattning. Det skulle vara roligt om fler gnestapartier skulle använda sig av Twitter, för breddens skull. Och Nils-Erik Selin, ska du börja twittra? Antar ni utmaningen? :-D

9 kommentarer:

Anna sa...

En jättebra idé, kanske också skulle leda till en högre nivå på uttalandena från vissa, om de visste att det kom till mer allmän kännedom hur de talade om sina väljare. ;)

Kajsa Bergman Fällén sa...

Haha, fan trot! :-)

Mattias Jansson sa...

Tack för feed-back Kajsa
...och vet du vad?
Nästa vecka ska vi planera för att med enkel teknik, ex. "bambuser" streama ut fullmäktige och andra officella sammanhang direkt mot de sociala medierna och embeddat på hemsidan.
Hoppas....
Allt gott!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Mattias, jättekul!

Mikke Schirén sa...

Bra att ni testar i Katrineholm, Mattais Jansson, och hoppas att många följer efter. Jag tror aldrig Göran B eller Ingalill kommer att acceptera det i Gnesta tyvärr - och som lagstiftningen är - att om en är emot, eller bli störd, så blir det inget.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Det får bli efter nästa val helt enkelt :-)

Anonym sa...

det har redan för några år sen varit tal om att sända kf i gnesta på webben. så det är nog dags att det blir allvar./jonas

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ja, idag krävs det ju så otroligt lite för att göra det så nu borde det väl gå tycker man!

Justine sa...

Hej!
Tack för din kommentar =) Min blogg har verkligen ändrat sig, på något sätt hamnar man i svackor då symaskinen samlar damm mest... Nu är jag ju dessutom här på Island =)
Blev nästan generad av din fina kommentar, trodde ärligt talat att jag kände till min läsarkrets, men tydligen inte. Roligt =)

Jag skall spana in din fars blogg. Hoppas du tar dig hit, detta land är fantastiskt. Man kan aldrig se sig mätt på det magiska landskapet.

MVH Justine