fredag 6 november 2009

Årlig dagisfotografering - en plåga

Jaha, så var det dags för den årliga fotograferingen av dagbarngrupperna i vårt fall, men detta sker i varenda lite skola, förskola och till och med på de öppna förskolorna i många fall. Här finns verkligen pengar att hämta, ett paket kostar ca 400 kr och vem vill missa det årliga skolfotot? Nej, det går ju bara inte, trots att bilderna i många fall inte är särskilt bra.

Hos oss är det Kungsfoto/Fujifilm som ansvarar för bilderna. Jag fick hem en kod så jag kunde gå in och designa om mitt paket. För det första måste jag uppge min mailadress för att komma vidare. För det andra får jag ingen möjlighet att kryssa ur möjligheten att få ett nyhetsbrev från Kungsfoto, jag vill verkligen INTE ha något nyhetsbrev från Kungsfoto! För det tredje betyder "designa om" paketet INTE att det är möjligt att ta bort bilder, bara att jag kan lägga till bilder eller byta ut, lite oklart där hur det fungerar för gränssnittet är inte speciellt begåvat gjort.

Jag får lust att skita i alltihopa och skicka tillbaka bilderna utan att ens titta på dem, men mammaångesten talar och jag beställer väl hem hela paktetet då. Men som mailadress tänker jag uppge jagvillintehaertnyhetsbrevtack@kungsfoto.se. Så det så.

Uppdatering: Nähä, man kunde visst kryssa ur nyhetsbrevet i ett tidigare steg.
Men mailadress är obligatorisk. Varför?
Och dessutom kostar bilderna 400 kr exklusive gruppfoto så runt 500 för alla bilder är nog mer rätt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

har jobbat en period på just ett sånt företag :)Nyttigt! Tror jag :)

Toughcookie sa...

Jag tog faktiskt inte ens hem bilderna för påseende i år. Har hundratals(typ) bilder från tidigare år som bara ligger och skräpar.
Sonen frågade varför han inte fått sina bilder när alla andra i klassen fått men var inte ledsen för att inte få några när jag förklarat.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Egentligen borde jag inte heller tagit hem dem. Gruppbilden vill jag ha i och för sig, det är den enda man uppskattar efter några år ändå. Ska nog skicka tillbaka resten :D.

Kan tänka mig att det är nyttigt att jobba hos ett sånt företag en sväng :-)