måndag 9 november 2009

Fotnot eller nåt

Historien om dotterns fot rullar vidare. I lördags blev hon äntligen flyttad från operationsfullbokade Karolinska sjukhuset till lasarettet i Nyköping. Tyvärr svullnade foten natten till söndag så det blev ingen operation då heller men nu ser foten fin ut och läkaren trodde det skulle bli operation ikväll. Håll tummarna!

Jag undrar verkligen vad allt det här kostat helt i onödan. Har svårt att förstå varför Karolinska valde att inte skicka henne till Nyköping direkt, istället för att låta henne hålla en dyr plats på ortopeden helt i onödan. Har försökt hitta någon siffra på vad en vårdplats på sjukhus kostar, det är inte lätt att få fram någon exakt siffra, men det lär handla om ett antal tusenlappar/dygn. Det är inte heller bara samhällets ekonomi som belastas, utan även dotterns egen ekonomi eftersom det tar längre tid innan hon kan börja återhämta sig men även försäkringsbolagets. Eller snarare försäkringsbolagets kunders, de som betalar via sina premier. Ett sådant totalt vansinne!

Dottern verkar i alla fall nöjd med att befinna sig i Nyköping. Det är ju inte riktigt samma fabrikskänsla där som på Karolinska, utan en mycket lugnare och skönare miljö. Mat som är lagad i sjukhusets kök och inte levereras i svarta plastburkar som ska micras. Kanske inte samma spetskompetens som finns på stora Karolinska, men å andra sidan, den behövs ju knappast i det här fallet, ett relativt okomplicerat benbrott. Just därför borde hon fått åka "hem" direkt istället för att ligga och vänta i onödan på en operation som aldrig blev av.

Håll tummarna för att det blir opererat ikväll!

2 kommentarer:

Anna sa...

Håller tummarna för att benet är opererat nu!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Just när du skrev det där rullades hon in på operation så nu är det klart! :-)