onsdag 2 december 2009

Årets bästa restaurangbesök

Bild: Flickr CC/DiscoverDuPage

Jag gör som Anki på Köpstoppsbloggen och hoppar på The Best of 2009 Blog Challenge. Igår handlade det om 2009 års bästa resa men det missade ju jag. Idag handlar det om 2009 års bästa restaurangupplevelse.

Och genast ångrar jag vad jag gav mig in på, eftersom jag kanske inte är den som springer på restaurang stup i kvarten. Fast vid närmare eftertanke blir det nån gång då och då.

Jag och maken firade t.ex. bröllopsdag en dag för tidigt på Gnesta Strand i februari i år. Jag åt hjälmaregös och godare fisk tror jag är svår att få tag på. Det är alltid trevligt på Gnesta Strand! Det har blivit lunch där allt oftare sedan jag blev arbetslös, för 85 kronor får man alltid en riktigt god, vällagad lunch och salladsbuffén är fantastisk, liksom brödet. Gnesta Strand är också en restaurang som jobbar med närodlat och ekologiskt så långt det bara går, jag lovar att det är värt en utflykt!

Ett annat trevligt lokalt restaurangbesök var för bara några veckor sen. Då var alla miljöpartiets medlemmar i Gnesta bjudna till Skottvångs Grufva för att umgås och prata politik. Bara att vistas i gruvan och dess omgivningar är fantastiskt, det är verkligen ett speciellt ställe. Mitt ute i skogen ligger det, mer eller mindre där vägen tar slut. Även här är det fokus på närodlat och ekologiskt men Maria som är en av dem som driver restaurangen berättade också hur svårt det är att få det att fungera, att det inte är så lätt att få gäster att betala extra för ekologiska råvaror och att det inte är någon större idé att köpa kycklingar från en gård i närheten om de ändå måste transporteras till Bollnäs för slakt eftersom det inte finns något slakteri på närmare håll.

Skottvång är också värt en utflykt, det är ofta riktigt bra musikunderhållning där, till väldigt bra pris.

Sen hade vi trevligt i Åre, jag och döttrarna. Mysigt att träffa den äldsta när hon inte varit hemma på länge, de restaurangbesök jag minns allra bäst från den veckan är faktiskt frukostarna på Åre Bageri. Svinigt dyrt vill jag minnas men härligt att komma in efter en lång promenad i kylan och ta för sig av den smaskiga buffén. Men det var också trevligt att äta middag på Holiday Club.

Fast bäst, allra bäst för i år är min syrras sushi-ställe. Ja, det är inte hennes eget alltså, men det ligger i närheten av hennes lägenhet - en fanfar för.... Tezukuri sushi i Hammarby Sjöstad! De har banne mig den godaste sushi jag har ätit. Och den snyggaste. Dessutom har de en bibimbap som är jättegod. Till helt OK priser.

Det var årets bästa restaurangbesök det. Imorgon blir det årets bästa artikel. Tål att funderas på, men jag kommer nog på något.

4 kommentarer:

Anki sa...

Kul att du hänger på! Och fint med lite restaurangtips!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Det var en rolig idé tycker jag, det är skönt att på något sätt sammanfatta året som gått och ladda för det nya!

cruella sa...

Kul med nya tips, framför allt på goda japaner. Får man inte för många av!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Japaner japaner, överallt japaner och det gillar vi! :-)