måndag 18 januari 2010

Bussar utan sittplatser till alla

Som väntat har bussningen av mellanstadiebarn inte fungerat. Som läget är nu står barn obältade i gångarna. Vem tar ansvaret om något händer barnen på bussen? Jag har åkt eftermiddagsbussen många gånger och den var fullsatt redan innan man fyllde på med mellanstadiebarn. Detta ignorerades av alliansens politiker när de fattade det där beslutet "för barnens bästa".

Tills vidare fraktas barnen på ett säkerhetsvidrigt sätt. Hur kan det få fortgå?

3 kommentarer:

cruella sa...

Jag var så blåögd så jag trodde de skulle åka skolbuss! Finns det ens sådana längre? Det låter helt klart som att man måste sätta in en extra buss då flest ungar åker, permanent på den turen. Talar landstings- och kommunpolitiker med varandra månne?

malin berntzen sa...

Det trodde vi också till att börja med men det fick vi ju snart erfara att så inte var fallet. Det måste ju sparas PENGAR!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ja, det tog ett tag innan man fattade att det handlade om bussar i linjetrafik. Det var inte något man stoltserade med direkt....

Bussen som går hem från Gnesta är redan en ledbuss, alltså den största de har. Så Länstrafiken ska alltså sätta in ytterligare en buss, ska försöka få tag på någon där som kan bekräfta detta. Eller om det bara är Torsten Grimbe som som tror att det kommer att hända...