måndag 4 januari 2010

Vargarna demonstrerar, vargarna har fått nog!

Det här är dagens bidrag från mig till debatten om vargarnas vara eller icke vara. En liten virkad varg som tar vid där älgarna slutade nån gång på sjuttiotalet. Med demonstrationsplakatet i högsta hugg.

Vill du virka den själv hittar du mönstret här. Det var ett tag sen nu jag skrev om handarbete i politiken och på den sociala webben. Ett utmärkt sätt att förändra världen tycker jag! Åtminstone får man utlopp för lite av sin frustration när man försöker tyda virkmönstret och få alla delar att hänga ihop och bli nåt :-)

8 kommentarer:

Marika på Odlingspyssel sa...

Åh vad fin den är! Skulle det gå bra om jag postar bilden, med länk till din blogg, på min pysselblogg?

Kajsa Bergman Fällén sa...

Javisst, det får du gärna göra!

-Maria N- sa...

Hej Kajsa! Vilken fin varg du gjort. Men jag får nog hitta annat utlopp för aggresionerna. Nå´n virkbeskrivning ger jag mig inte på ;)
Du finns i min länklista nu, förresten. Okej? Säg till annars.
Nu ska jag se Miljöresan. Tack för tipset! :)

Anna sa...

Den är så söt vargen med sitt plakat! Klart man förstår att den fått nog. Lite ojämn kamp han/hon och h*ns polare fått föra de senaste dagarna... Förresten, har du hört det finfina programmet "Syjuntan" på P1? Ett avsnitt (första eller andra) handlade om handarbete och aktivism och hur mycket de hör ihop.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Maria N - ja det är helt ok!

Anna - nej det har jag missat, ska kolla om jag kan lyssna i efterhand. Sambandet mellan handarbete och aktivism är intressant, och inte särskilt känt heller för den delen, det handlar väl mest om att det är kvinnor som sitter hemma på sin kammare och handarbetar skulle jag tro. Tänk vilket ståhej det blir så fort någon man stickar eller virkar en mössa :-)

Little Peaché sa...

sv: eller hur! vem sa att några valkar inte kunde vara hur sexigt som helst! =)

Kram på dig

Little Peaché sa...

sv: nu är det så att plus size modeller är alla de som har en storlek över liten 36. väldigt skevt och väldigt konstigt. plus size modeller går hela vägen upp till stlk 48 och det är en jävla skillnad på en normalviktig sund kvinna med stlk 38 och en fet kvinna i stlk 48.
jag lägger ingen vikt vid skönheten, dessa kvinnor kan vara precis lika vackra men det är ju, som du säger, problematiskt att alla dessa kvinnor räknas som plus size.

kram på dig

Rockphoto sa...

Ni som tycker om vargar och som är på Facebook och ogillar licensjakten häng på i Bobby Ho's grupp Bevara och Skydda vargen...

http://www.facebook.com/?ref=logo#/group.php?gid=216750707015&ref=mf