söndag 7 mars 2010

Glamourama på TV3

Att vara sjuk och orkeslös brukar innebära en hel del tv-tittande. Själv har jag lyckats hitta TV3s Glamourama, sänds endast på TV3 Play och handlar om tre modebloggande stockholmstjejer: Anna Hibbs, Petra Tungården och Michaela Forni. Inser ju att jag förmodligen inte på något sätt finns i målgruppen för programmet man kan inte sluta titta. Det är fascinerande och rysligt.

Anna, Petra och Michaela är tre smarta, drivna unga tjejer - Anna är nattklubbschef på White Room, Petra chefredaktör för Bubbleroom och Michaela moderedaktör på Nöjesguiden. Ändå är de bara lite drygt 20 eller så. Snygga är de dessutom.

Ändå väljer de att framställa sig som urspåniga, ytliga bimbos i serien. Det enda de tycks göra är att festa och ragga. Vad är det för jäkla vinkel? Tre helt uppenbart högst kapabla unga damer som verkar ha samtliga förutsättningar på plats för att klara sig bra här i livet reduceras till spåniga flamsiga småtjejer. Men kom igen! Visst ska man festa och ha kul när man är ung men tjejer, ni verkar ju vara så otroligt bra, överskuggar verkligen önskan om att bli känd allt det ni verkligen kan och lyckats med? Jag är säker på att alla tre skulle kunna gå hur långt som helst om de bara sträckte på sig och vägrade vara riksbimbos.

Eller så är det jag som är gammal och inte fattar nånting.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.camillastenmark.com/daybyday/2010/3/16/confession.html

du är inte ensam om det... :)