lördag 26 juni 2010

Eftertankens kranka blekhet för många idag


Så passerade midsommarafton. Det började så bra med underbart väder och glada barnfamiljer. För många hade det förmodligen redan spårat ur innan dess. Fulla och jävliga föräldrar eller andra släktingar. Barn som inte får trygghet eller en normal uppväxt. Packade tonåringar som våldtar eller våldtas, fyllekörningar, slagsmål, bilolyckor som gav skador för livet eller dödade... För varje timme blev det värre. Det ljuvliga vädret gjorde väl inte saken bättre, till Hembygdsgården i Björnlunda kom polisen när festen höll på att urarta. Den trevliga stämningen där på eftermiddagen var väl förmodligen inte så trevlig längre då.

Notera artikelkommentarerna. Den som får mest skit är Michael Söderström från IOGT-NTO. Han utmålas som någon sorts glädjeförstörare. Ja, den ljuvliga midsommaraftonen var nog väldigt rolig för många. Fylla, förnedring, bakfylla och allt det där andra alkoholen för med sig för vissa människor.

Varför är det så provocerande att vara nykter? Som om nykteristen var någon sorts tönt som inte kan ha roligt. Titta på hur roligt det är när man är full. Eller inte.

Själv är jag inte nykterist. Jag drack en öl och ett glas vin igår. Det är en ganska lagom dos tror jag :-). Jag slog inte ner någon. Jag körde inte på fyllan (utan körkort). Jag slapp bakfylla. Bara fördelar med nyktert eller måttfullt leverne, skulle jag säga. Det är de asfulla som är töntar, inte de nyktra. De som blir provocerade av människor som inte dricker. Skål!

1 kommentar:

Tullan sa...

Det är nog många barn som det är synd om när föräldrarna inte kan hantera alkoholen. Själv höll jag mig på ungefär samma nivå som dig med ett glas öl och ett glas vin. Det är inte antingen eller utan det går att dricka måttligt. Vad som är måttligt har vi kanske däremot olika åsikter om...
Skål på dig :-)