torsdag 8 juli 2010

Bryggeriet blir kulturcentrum

Det gamla vackra bryggeriet i Gnesta är sålt. I höst flyttar Art Lab Gnesta in! Fantastiskt roligt tycker jag. Det är tre konstnärer som kommer driva verksamheten och en stiftelse som köpt själva byggnaden.

Alla är glada och nöjda, men Henric Sörblad (m) som är vårt kommunalråd kan inte låta bli att ge miljöpartiet ett litet tjuvnyp i dagens SN. Han får det att låta som att det ligger hårt arbete bakom att få hit Art Lab Gnesta. Trots att Art Lab Gnesta faktiskt från början tänkt sig att bli Art Lab Järna, men tröttnade på att den lokal man där hade i åtanke aldrig blev tillgänglig. Förmodligen kunde det lika gärna ha blivit en outlet för märkeskläder eller nåt annat trist i det gamla bryggeriet och moderaterna hade ställt sig lika positiva till detta. Och kanske hittat något annat att bjäbba på miljöpartiet om. Det är ju valår som bekant och vi blir farliga i år. Det märks.

Nu gäller det att Gnesta kommun stöttar och visar att vi är stolta över även denna verksamhet. Precis som man borde gjort med Gnesta konsthall. Jag är absolut säker på att det görs bäst med miljöpartiet i majoritet.

1 kommentar:

Mikael Clemens sa...

Applåderar och håller med.

Partikamraten Mikael