söndag 1 augusti 2010

Hur man än gör har man ändan bak


Expressen säger sig idag servera ingenting mindre än sanningen om Miljöpartiets kvinnliga språkrör Maria Wetterstrand. Eftersom man uppenbarligen inte hittat minsta ofördelaktiga fakta att dra fram i kvällstidningsljuset får man helt enkelt inrikta sig på att det också är fel. "Sveriges mest fläckfria politiker" och "politikens jungfru", ja det är ingen ände på eländet. Gör du minsta lilla fel som politiker kan du räkna med kritik från journalister. En politiker ska vara ofelbar. Gör du RÄTT däremot, ja det är inte heller bra. Det förstår väl vem som helst att en politiker inte kan vara ofelbar. Hur man än bör har man ändan bak.

Sunk-journalistik. Vi hittade inget, vi svartmålar henne för att hon INTE gjort ett enda fel. Förmodligen, enligt journalisterna, beror det på att ingen vågar kritisera Wetterstrand offentligt. Dessutom - hon hämtar barn på dagis ibland! Hemska tanke. Det förstår väl vem som helt att en politiker inte kan hålla på med såna värdsliga saker.

Men men, det här var väl väntat. Miljöpartiet är ett reellt hot inför valet, det är faktiskt bara några veckor kvar nu.

2 kommentarer:

Anders sa...

Hur står det till med familjen Wetterstrands CO2 exponering? Med tanke på alla flygresor som familjen gör mellan Sverige och Finland så kan man nog misstänka att familjen inte är speciellt grön i det hänseendet!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Anders, du verkar inte särskilt påläst när det gäller Miljöpartiets politik. Flygförbud är inget som MP förespråkar, däremot att det ska vara billigare att färdas med tåg än med bil och flyg.

Vi miljöpartister är sällan miljöfundamentalister, det finns behov av flyg i världen. T.ex. om man är gift eller har släkt på ett ställe dit det är svårt att ta sig på annat sätt än med flyg. Det finns gott om sådana ställen, ingen lär kräva att alla islänningar ska paddla om de vill bege sig utomlands eller att australiensarna ska åka trambåt.

Vad tycker du själv att en svensk som är gift med en finne ska göra om det nu inte funkar att bo i samma land och man måste pendla på något sätt? Simma eller skiljas?

Många flygresor är mer eller mindre onödiga - ja, men knappast alla.