lördag 31 juli 2010

Sommarträff och sommar rent allmänt

Sommaren bara rusar iväg. Imorgon är det redan första augusti, kvällarna blir mörkare och de stekheta dagarna verkar vara ett minne blott. Äntligen regn och lite svalka, fast jag har någon sorts värmevallningar så jag svettas lika illa ändå emellanåt.

Sedan jag bloggade senast har det hunnits med både det ena och det andra här i familjen Spenat. Först var det Grönan och myskväll hos Molly alltså, en natt i en stockholmsförort i ett sovrum med ett fönster som stod lite på glänt fick mig att uppskatta att det är så tyst och skönt hemma hos mig på nätterna. Halvt om halvt utsövda skulle Nike och jag, med hjälp av kollektiva färdmedel, ta oss hem igen i regnet tillsammans med vår nya kompis, en gigantiskt stor heliumballong i form av en enhörnad My Little Pony med vingar. Sedan vi kom hem har hon knappt brytt sig om hästfan. Den flyger nu i ett hörn av hennes rum och läcker helium. Funderar på att andas in resterande gas och prata roligt så att jag åtminstone får någon belöning för allt slit jag haft med ballongen, men vid närmare eftertanke kanske inte mina tumöriga lungor mår så bra av att andas in gas, nån som vet? ;-)

På kvällen kom ett gäng trevliga människor hit på knytkalas. Jag och ett par snygga björnlundabruttor har länge länge pratat om att träffas och umgås någon kväll och nu blev det äntligen av! Så himla trevligt hade vi, en riktigt skön kväll. Vi satt ute på altanen och njöt av sommaren trots att det regnade hysteriskt mycket, men det spelade ju ingen roll där under taket.

Det var på torsdagen det. Redan på fredag morgon var det dags för nästa äventyr. Vi drog iväg med nästan-grannarna på äventyr i Södertälje, närmare bestämt på Tom Tits Experiment. Oj, så roligt vi hade. Jag tror det gick hem hos alla, oavsett ålder. På bilden ovan blåser Nike såpbubblor. Men maten vi betalade 110 spänn per vuxen för var verkligen medioker. Ta med matsäck istället om du tänkt åka dit, det är inte värt pengarna. Senare på kvällen fick vi låna nästan-grannarnas lilla dotter eftersom de behövde in en sväng på förlossningen (dock utan att föda barn denna gång) och sen kom de hit med en massa mat och så var vi proppmätta igen utan att ha behövt anstränga oss ett dugg.

Idag, lördag, har vi tillbringat hela dagen ute hos Lasse och Marianne i Öllösa, a k a den riktiga spenaten, på sommarträff med ett helt gäng trevliga miljöpartister från hela Sörmland. Vi har ätit gott och inspirerats och diskuterat och nu känner i alla fall jag mig rejält laddad inför den kommande valrörelsen som tar sin början om ganska exakt tre veckor. Så mycket jag nu kommer orka, jag har faktiskt ingen aning än så länge. Jag ligger lite lågt och känner mig för men några kuvert har jag lovat att fylla med valsedlar och broschyrer och några goodie bags ska jag nog orka packa i ordning.

1 kommentar:

Linda sa...

Vad mycket roligt ni hittar på! Tom Tits verkar skoj. Vi har ett ställe i Jönköping som heter Upptech där man också får experimentera och upptäcka.

Ja sommaren går verkligen fort. Redan augusti!

Kram kram!!