måndag 30 augusti 2010

Struktur

Det enda som hjälper när det känns så här är struktur och att få saker gjorda. Att komma tillbaka i den vanliga lunken. Dagens stora strukturprojekt är att skära ner på maten och leta reda på mina gamla viktväktarpapper från nittiotalet. Jag är ingen GI-brutta, eller... jag gillar GI-inspirerad mat men det funkar inte för att gå ner i vikt för min del. Det är väl helt enkelt så att olika metoder funkar olika bra på olika människor.

Dagen inleddes således med en frukost bestående av en rostad macka med mjukost och massor av grönsaker, en kopp te och en skål yoghurt med ett jättelass med frukt. På förmiddagen unnade jag mig en latte (på lättmjölk såklart) och nu till lunch åt jag rårakor med löjrom, hackad rödlök och en liten klick gräddfil samt en stor sallad. Kan väl inte säga att det gått nån bantarnöd på mig i dag direkt. Kilona ska bort nu. Så är det bara.

Funderar på att gå och städa nånting. Typ rensa Nikes garderob. Bra strukturgrej. Ska försöka undvika att bli sittande och bara göra ingenting i alla fall. Sen blir det lyckligtvis mer struktur längre fram i veckan, på torsdag och fredag jobbar jag ju halvtid igen! Vi får väl se hur strukturerad jag känner mig när jag ska upp i ottan på torsdag ;-).

Tack för era kommentarer, de gör gott!

7 kommentarer:

Moderna sa...

My God vad gott det lät! Jag går nog ner i vikt med GI men jag är gravt kolhydratberoende på alla möjliga sätt så det funkar inte pga bristande karaktär...men det du beskrev nu lät galet gott!

cec sa...

Vad i jösse namn, jag vill banta med din mat! Mmmm rårakor och fruktlass.

I övrigt är jag kär i struktur. Fast det märks bara inte.

J sa...

Så sant som det är sagt! Olika funkar på olika. Har kaloribantat hela mitt vuxna liv och toktränat. Resultat? Viktuppgång en masse. Började hard core-LCHF, tjoff 25 kg bara smälte bort.

Sara T sa...

Rårakor låter ju grymt!

Har du hunnit testa veggorecepten?

Anna sa...

Rårakor som är så gott! :) Mums.
Jag har bestämt mej för att ta upp pulverkampen igen, samt motion. Nu är Lina hemma ett tag igen och jag har gett henne i uppdrag att tvinga mej.

Fredrik sa...

Åh, vilken god mat du har ätit idag! Förstår att du vill ha struktur på tillvaron igen, det längtar jag också efter! Ha det så bra & var rädd om dig! Kram elwira76

Perny sa...

Jo struktur är en bra grej att ha har jag märkt då jag saknat det extremt hela sommaren.

Jag kör inte GI men jag måste dra ner kraftigt på kolhydraterna har jag märkt eftersom det är där mitt problem sitter. Jag är en riktig kolhydratsjunkie och ju mer jag äter ju mer triggar jag mig att äta mer och fel. Jag går ner i vikt om jag byter ut potatis ris, pasta och bröd mot morötter och andra grönsaker. Men det är ju som du säger, man fungerar ju på olika sätt.