torsdag 10 februari 2011

Katrineholm ett föredöme

För mig är det självklart att både tjänstemän och politiker i en kommun och dessutom själva kommunen förstås, ska finnas representerade i sociala medier. Det är precis lika självklart som att ha en telefon eller två (en mobil också såklart). Varje politiker eller tjänsteman borde utrustas med ett Twitterkonto lika självklart som han eller hon får ett mailkonto eller ett telefonnummer.

Men så är det ju i oftast inte. Det finns dock ett lysande undantag när det gäller tjänstemän och det är här i Sörmland där Mattias Jansson, kommunchef i Katrineholms kommun sköter det här utmärkt. Jag tycker att han är en strålande förebild.

Igår fick han ett gäng intrikata frågor från den lokala blaskan Katrineholms Kuriren
. Ska man skratta eller gråta? Vad är det för frågor? Det är inte seriöst. Egentligen finns väl inte så mycket att tillägga, så många smarta människor har sagt smarta saker i den efterföljande diskussionen i Mattias Janssons blogg. 93 kommentarer är det uppe i just nu.

Jag säger bara. Kom igen Gnesta. Låt er inspireras av Katrineholms exempel. Det handlar om kommunikation med invånarna, precis som man svarar i telefon måste man finnas på Facebook och Twitter. Något annat duger inte.

Uppdatering: Här är Mattias Janssons svar

Inga kommentarer: