
Men jag ger inte upp för den skull, det finns bröd som funkar även för en bakningsanalfabet som jag. T.ex. Anna Bergenströms supergoda havrebaguetter som jag hittat receptet till i den finfina kokboken "Kärlek, oliver och timjan".
Då tager man:
25 g jäst
2 tsk salt
1 msk honung
6 dl fingervarmt vatten
2,5 dl fiberhavregryn eller havrekli
10-10,5 dl dl vetemjöl
Lös upp jästen i det ljumna vattnet och ha i salt och honung.
I med havregryn och vetemjöl, rör snabbt ihop till en smidig deg.
Strö på lite vetemjöl och lägg över en bakduk.
Låt jäsa i 1-2 timmar.
Sätt ugnen på 260°.
Häll ut degen på mjölat bakbord och fös ihop till en rektangel, jätteförsiktigt för nu är det viktigt att inte förstöra jästblåsorna i degen. Knåda inte!
Skär degen i fyra delar på längden. Forma försiktigt till avlånga baguetter så försiktigt som möjligt.
Mjöla bröden lite lätt och lyft över till plåten och vrid det lite i spiralform. Fast det vete sjutton hur man gör, här kommer min bakningsanalfabetism in igen.... men det spelar nog inte så stor roll, mina baguetter blir ändå supergoda.
Grädda sedan i 15 minuter. Då sänker du värmen till 150 grader och gräddar ytterligare i 12-15 minuter (jag kör 12).
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar