tisdag 12 juli 2011

Årets stolle?

Bild: mkpt

Göteborgs kommun har anlitat några stollar som kallar sig Patriotiska studentförbundet, att hitta kommunens flaggor när kommunalarna själva avnjuter lediga dagar. Patriotiska studentförbundet, anförda av kansler Torsten Persson, har en mängd åsikter angående att man tvingats hissa regnbågsflaggan under Göteborgs HBQT-dagar för en tid sedan. Ja du läste rätt förresten. Han är kansler för förbundet. Inte ordförande eller så, utan kansler.

"Tidigare i år tillät man samerna att flagga på Gustav Adolfs torg och sedan fick zigenarna flagga. Vad blir nästa steg, att handikappsrörelsen hissar sin? De har väl ingen flagga, men de kan ju kanske skapa en med en rullstol och två korslagda kryckor undertill", säger Torsten Persson till GP.

Och han fortsätter:

"Jag har inget emot homosexfestivalen, det här handlar om ett ogenomtänkt beslut om flaggning på alla kommunala inrättningar. Det är också pedagogiskt misslyckat. Hur ska man förklara som förskollärare för små barn vad det är för flagga och vad den symboliserar och vad det är för människor. Barnen kan ju få mardrömmar om förskoleläraren berättar om vad homosexualitet handlar om, säger Torsten Persson till GP."

28000 kr om året får föreningen för att utföra detta arbete. Jag hoppas de anlitats för sista gången. SvD skriver om saken här.

Inga kommentarer: