tisdag 11 oktober 2011

Ja just det ja, surdeg också!

Fick inte bara med mig Nike hem från dagmamman idag utan också en bebis. En surdegsbebis. Ja alltså lite surdeg som ligger i en burk och väntar på att matas. Snällt va? Ni vet det redan, jag har skrivit det förut, vi har världens bästa dagmammor i den här byn. Och det beror inte bara på att de förser mig med surdegsbebisar, svamp och att de hjälper till och hämtar och lämnar Nike när jag har dålig ork.

Men till saken. Nike och jag gick hem och matade bebisen. Nu tittade jag nyss på den och den hade bubblat upp som om den var tokig! Jag fick röra i den så den skulle lugna ner sig.

Viktig fråga: Kan surdegsburken explodera? Nej, det kan den inte va? Vill ju inte vakna imorgon med surdeg på både tak och väggar :-)

Snart ska jag bli sån där surdegsbagare alltså. Som om jag bodde på Söder och var av manskön. Surdegshotell tror jag att jag hoppar dock. Verkar smartare att lyda surdegsbagarens råd.

1 kommentar:

Vera sa...

Jo, om du skruvar på locket på burken kan det bli för högt tryck där inne! Bättre då att lämna locket på glänt, eller plasta in burken.