torsdag 22 mars 2012

Vår!

På bilden ser ni Mango. Hon är en älskad docka som i dagarna fått nytt hår och blivit ihopsydd. Jag fick henne när jag var liten och sen dess har hon lekts med. Rejält.

Idag har jag varit på lasarettet och fått behandling. Kära lilla FEC, de livgivande dropparna som jag får var tredje vecka. Först var jag på lab och tog blodprov. Min arm vägrade lämna ifrån sig blod till ASIH i tisdags, trots tre tappra försök. Det bara kom.... ingenting. Så då fick jag traska förbi lab på lasarettet och tjejen där satte en stor nål nästan utan att behöva känna och leta först. Imponerande. Hon sa bara ödmjukt att det var hennes jobb och hon gjorde det hela dagarna, men det där är faktiskt inte riktigt sant. Även på lab är de skillnad på skickligheten och det här var nog deras superstjärna. :-)

Sen vidare upp till onkologen och ett par timmar i sängen med FEC. Tomas kom upp efter en stund och så festade vi loss lite med lunch på grekiska kolgrillen. Hemfärd och så en stund ute i det fina vädret med dagens kopp kaffe.

Robotarna är VIRKADE så klart. Inget annat.

Jag vill ha in intresseanmälningar till familjehelgen! En helg ska det bli alltså, fredag till söndag som det verkar. Vi ligger precis i startgroparna för planeringen jag och mitt fantastiska team. Eller snarare det fantastiska teamet och deras Kajsa haha. Det är en imponerande samling driftighet, kunskap och kontakter i det där teamet så nu behöver jag verkligen inte oroa mig för att det inte ska bli av. Vi behöver sätta ett datum bara men som det ser ut nu så ser det ekonomiska mer eller mindre redan fixat ut så att det inte behöver kosta något för någon. Det är helt fantastiskt hur människor ställer upp med tid, pengar, kunskap och sina kontakter. Helt fantastiskt! Så nu vill jag gärna ha intresserade familjer också, som kan tänka sig en helg för hela familjen. Kriterierna är ännu inte skrivna i sten, men det handlar om familjer där en vuxen har en kronisk cancersjukdom och det finns barn.

Jo, förresten. Mitt sår ser så bra ut nu så jag bara behöver omläggning varannan dag. Bra.

Och igår såg jag både nässelfjäril och citronfjäril. Idag har jag sett tussilago längs vägkanten och en ganska groggy geting hemma på altanbordet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart med vår :).
Tänk att här uppe vars jag bor åker vi fortfarande skoter. Vi kallar de vår bara för att de smälter lite & ljuset vi får nu :). Vi bor i samma land! Otroligt egentligen.
Du är så händig & kreativ så man blir inspirerad! Ska nog laga min barndoms nalle.

Ha en go helg! Fina människa