fredag 17 april 2009

Barnen får betala


Mer om barnomsorgen, idag med anledningen av dagens rubriker i SN om att Gnesta kommun skär i verksamheten. I pappertidningen får man veta att det är barnomsorg och skola som drabbas av de största besparingarna. Det kommer bland annat bli större barngrupper. Som om det inte vore illa nog som det är.

Kanske skulle ändå inte förskolan Ängen byggts för att ersätta Äppelbo i Björnlunda? Föräldrar och personal var emot det. Miljöpartiet reserverade sig mot beslutet. Själv bodde jag inte ens i kommunen då och var lyckligt ovetande, men i efterhand känns det som ekonomiskt storhetsvansinne.

Nu får barnen betala notan.

Det verkar också som om sommarsimskolan försvinner. En besparing på kort sikt, men vad kostar egentligen drunkningsolyckor för samhället? Det behöver inte kommunen ta hänsyn till förstås.... Personligen tycker jag att simskolan ska finnas kvar. Höj avgifterna istället, föräldrar är idag beredda att betala stora pengar för allt som rör barnen, lågkonjunktur eller inte. En kurs i babysim kostar hundratals kronor, jag tror föräldrar gärna betalar lika mycket för simskola!

2 kommentarer:

Wicke sa...

Jag håller helt med dig. Jag tycker de kan skära ner på andra områden. Det är ju våra barn som ska växa upp och ta över. (Jag VET att det blivit en klyscha men det ÄR ju så.)
Tänk, min faster var simskollärare så jag hade en riktig privatlärare när jag var liten. Nu skulle alla barn behöva en sådan faster...

Kajsa sa...

Ja, min stora dotter hade också lyxen med privatsimlärare - hennes pappa :-).

Simskola borde verkligen finnas för alla barn till en rimlig peng.