lördag 2 maj 2009

Det vet väl alla att barn till ensamstående blir vandaler

Läser Ingalill Fredrikssons blogg. Ingalill är ordförande för Barn- och utbildningsnämnden i Gnesta kommun. Hon tycker att vårdnadsbidraget är bra och att alla barn har rätt till fyrtiotimmarsvecka bland annat.

Hon skriver:
"Men min personliga åsikt är att barnen ska vara hemma när föräldrar har ledig dag, när de är föräldralediga eller när föräldrarna har semester! Det finns små barn som får vara på jobbet hela året, utan semester. Dessutom mycket mer än fyrtiotimmarsvecka!Vilken fackförening hade det på plakat i går?

Utan att påstå ”att det finns ett samband” kommer mina tankar in på alla rotlösa ungdomar som drar runt i vårt samhälle i små grupper och vandaliserar. Inte fanns det så många ungdomar som mådde så dåligt, när jag var i den åldern!? Visst har samhället förändrats sen dess, men varför är det till det sämre för barnen?"

Tja... är man ordförande i barn- och utbildningsnämnden kan man väl inte ha undgått att se att förskolans grupper blivit enormt mycket större under de senaste tjugo åren? Att färre vuxna ska ta hand om fler barn?

Förskolan är någonting fantastiskt, men det finns en gräns för hur ansträngt det kan bli för att fungera. Och nu ska Gnestas politiker, inklusive Ingalill som ondgör sig över de rotlösa vandalerna till ungdomar (det var bättre förr!), skära ännu mer just i den verksamhet som finns för barn och unga.

Det här kanske är någon sorts taktik? När vi ser riktigt många rotlösa kids som drar på byn, så kan politikerna som var ansvarade för besparingarna skylla på föräldrarna. Mammorna (såklart) som inte stannade hemma trots att de erbjöds vårdnadsbidrag. För att inte tala om de ensamstående föräldrarna som jobbade åtta timmar, måste ha minst en halvtimmes lunch och sedan hade en timme att åka enkel väg. Bara för att de måste för att få ihop till nödtorften.

Sen blir barnen ungdomar och vandaler. Det var bättre förr som sagt, på Ingalills tid. När kvinnorna var hemma och barnen också. När ensamstående föräldrar möjligen var änkor eller änklingar. Då var alla lyckligare. Eller hur det nu var.

Inga kommentarer: