söndag 11 oktober 2009

Kanske dags att lägga ner Gnestabion?

Åkte in till Gnesta idag med familjen för att se Mumintrollets farliga midsommar. Fyra skulle bio börja, insläpp från 15.30. Vi och några andra väntade tappert i kylan och regnet men utan reslutat. Bion öppnade aldrig. Ett gäng besvikna barn fick gå därifrån utan att se någon film. Nu var vi inte så många där, kanske de flesta barnfamiljer i Gnesta redan fattat att det inte är nån större idé att ens gå dig. Förra söndagen blev det tydligen inte heller någon film, då kom någon och öppnade och försökte visa den senaste Harry Potter-filmen men fick lägga ner projeket eftersom det var fel duk på plats. Har hört att precis samma sak som idag hänt även tidigare och jag tänkte när vi åkte in att en sån konstig grej väl inte kan hända igen? Men tydligen så...

Barnen blir ledsna och besvikna, dessutom betalar man förmodligen en rejäl slant för kopian av filmen - som ändå ingen ser och man inte får in några biljettintäkter för.

Helt sanslöst oseriöst, visst kan någon bli sjuk, men då borde det väl finnas en vikarie som kan rycka in och framför allt borde man väl kunna informera på något sätt om att filmen är inställd? En lapp på dörren åtminstone? Så man slipper stå och vänta helt i onödan och hålla hoppet vid liv för ungarna att det verkligen ska bli bio?

Av nån verkligen totalt outgrundlig anledning går mina tankar till den här filmen.


4 kommentarer:

Anna sa...

Herregud så retligt. Och som sagt inte första gången. Vi har varit med om samma sak flera gånger. Skitdåligt.

Kajsa Bergman Fällén sa...

FLERA gånger? Jag minns att du berättat det för mig men jag trodde att det bara var en enda gång. Det måste vara sällan det visas någon bio över huvud taget på det där stället, eftersom det så sällan är bio och det verkar gå fel för det mesta...

Anna sa...

Ja, minst två gånger (en på barnbion och en på vuxenbion) vad jag kan minnas men kan vara fler då jag inte varit hemma utan bara M och barnen försökt gå på bio. Men rykten säger att det faktiskt har visats film där ibland. ;)

Kajsa Bergman Fällén sa...

Man får väl hoppas att det blir film nån gång emellanåt. Själv tänker jag inte ens försöka igen, det får bli nån annan bio istället.