måndag 23 november 2009

Budkavle för en kärnvapenfri värld

Budkavlen låg i min brevlåda imorse. Förmodligen hade den legat där hela helgen men det visste ju inte jag. Pressmeddelande gick ut igår kväll och i morse ringde Länstidningen och ställde några frågor. Torget är bokat, polistillstånd ifyllt, evenemangstips inskickade (även om gnesta.se verkar dröja med publiceringen), politiker inbjudna, musikunderhållning fixad.

Nu brottas jag med två stora frågor och ett praktiskt problem. Fråga 1: Vad i hela friden ska jag säga där på Strömmentorgets scen? Tanken är att jag ska introducera hela härligheten. Förmodligen bör det jag säger vara klokt och förståndigt och handla om kärnvapen. Jag får rampfeber bara jag tänker på det.

Fråga 2: Borde man bjuda glada fredliga gnestabor på bullar? Dvs ska jag ställa mig och baka ett par hundra bullar på fredag kväll? Eller åtminstone hundra? Bullar för fred tycker jag låter som en skön kombination.

Praktiskt problem: När, hur och var ska jag införskaffa två stycken prima kvastskaft och hur ska jag få dem in till Gnesta med bussen på lördag morgon tillsammans med allt material, en treåring och eventuella bullpåsar?

Det är inte helt enkelt att samordna en sån här manifestation som ni säkert förstår när ni läser detta. Men det är ganska kul och definitivt en nyttig erfarenhet!

Inga kommentarer: