lördag 14 november 2009

Lyxigt värre

Köpte rostbröd idag. Maken ville ha något riktigt gott och valde Lyxa från Skogaholm. Det innehåller: Mjöl (vetemjöl och durumvetemjöl (6,5 %)), vatten, sirap,vetefiber, jäst, vetegluten, vegetabiliskt fett, salt, surdegspulver av vete, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror, mono- och diglyceriders diacetylvinsyraestrar). Beströdd med vallmofrö.

Jag måste ha missat något för jag förstår inte vari själva lyxen ligger? Tycker det verkar synnerligen olyxigt med alla de där glyceriders diacetylvinsyraestrarna och vad det är. Informationen ovan är från Skogaholms hemsida. På brödet presenteras emulgeringsmedlen som E471 och E472e.

Över till något verkligt lyxigt - om du befinner dig i Gnestatrakten torsdag 3/12, kom gärna till Elektron klockan 19 och lyssna på Mats-Eric Nilsson som föreläser om äkta varor och kanske glyceriders diacetylvinsyraestrar till och med. Det lyxiga består i att detta är helt kostnadsfritt! Miljöpartiet i Gnesta står för hela kalaset. Välkomna!

Inga kommentarer: