torsdag 10 december 2009

Fartkamerorna i Mölnbo

Diskussionen är i full gång om de fartkameror som satts upp längs 57:an, bland annat på det ställe där en 19-åring från Björnlunda körde ihjäl sig för några år sedan.

Det är skrämmande att det provocerar så mycket att inte få stå på gasen på 57:an. Trots att höga hastigheter dödar människor i trafiken. Någon skriver att "det kommer att ta minst 50 minuter till Södertälje". Kan väl kanske klassas som "dagens i-landsproblem" i jämförelse med att dö bakom ratten eller att få sitta resten av sitt liv svårt skadad i rullstol.

5 kommentarer:

Den förvånade pappan sa...

Jag är för fartkameror om man placerar dem på rätt platser, typ utanför skolor eller vid farliga korsningar etc. Hastighetsövervakning på motorvägar etc. ger jag inte mycket för...

Anna sa...

Som vanligt håller jag med dig Kajsa! Argumentet att ryckig körning till följd av kamerorna är orsak till de flesta olyckorna ger jag inte mycket för. Håller man hastigheten blir körningen inte ryckig, rätt enkelt egentligen. Om man skulle få för sig att tänka efter alltså. 19-åringen är inte den enda som dött på den vägen. Pratar man med folk som bott länge i Gnesta känner de flesta någon som dött eller blivit allvarligt skadad där. Vad tjänar man på att busköra, 2 minuter? Att vägas mot det man riskerar. Inte bara sig själv utan även en massa andra.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Förvånade pappan - detta är så långt ifrån en motorväg man kan komma, en smal, slingrig, eländig och olycksdrabbad väg. Folk borde ha mer förnuft än att tänka på minuter!

Anna - ja, det har ju hänt både en och två gånger att det varit stopp på vägen pga olycka, oftast går det ganska bra tack och lov, men alla har ju inte turen på sin sida.

Den förvånade pappan sa...

Jag menade generellt alltså, jag har ingen aning om hur vägen vid Gnesta ser ut...

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ja ja fattade, jag kände bara ett tvångsmässsigt behov av att beskriva, pappan :-D