söndag 6 december 2009

Och nu blir det reklam

Jag tror det kan vara så att vi har världens bästa ICA-affär här i Björnlunda. Jarbells Varuhus heter affären och är en inte allt för stor butik till ytan, men där finns verkligen allt man kan behöva! Det mesta i mat- och hygienväg finns såklart, utbudet är faktiskt enormt om man betänker den minimala ytan, och dessutom finns allt som en ICA-butik på landet ska tillhandahålla - lite underkläder, garn, kontorsvaror. Och leksaker, färg, tapeter, cyklar, julgranar, trädgårdsprylar... ja, det är nog ingenting som inte finns egentligen. Utöver detta har denna lilla butik en manuell chark- och ostdisk, bara en sån sak, hur vanligt är det numera? Här kan man köpa gårdskött från Skönero och ibland från någon lokal bonde om det går att få tag på.

Och när Mats-Eric Nilsson föreläste i Gnesta i torsdags tror jag Jarbells var den enda butik i Gnesta som hade personal som var där. Jag hoppas det fanns fler i publiken som jobbar i olika butiker i kommunen, men det var ingen som blev igenkänd vad jag har hört i alla fall. Borde inte den här frågan vara intressant för alla Gnestas matbutiker? Det handlar ju om att möta en efterfrågan från kunderna.

Dessutom hjälpte Lasse Jarbell gladeligen till med att marknadsföra evenemanget genom att dela ut lappar och ställa ut sin stora skylt :-). Lasse är förövrigt otroligt engagerad i Björnlunda, en riktig eldsjäl som brinner för en levande ort här ute.

Vi är otroligt priviligierade som har denna fantastiska ICA-butik, jag tror faktiskt det är möjligt att leva mer eller mindre hela sitt liv här ute utan att nånsin ta sig in till någon större ort tack vare Jarbells. Sa jag att de är ombud för Posten och några andra distributörer också, samt även apoteksombud? :-)

Nu tror ni förstås att allt är superdyrt på Jarbells. Inget kunde vara mer fel, jag upplever att det oftast är billigare där än i Gnestas butiker i alla fall.

Att det finns en sån butik här är otroligt viktigt för hela samhället! Och dessutom trevligt.

5 kommentarer:

cruella sa...

Så coolt! Jag brukar tänka att det nog vore världens roligaste jobb att ha en sådan butik på landet!

Anna sa...

Det är dit man ska åka, det har jag konstaterat förr. Mycket av det du räknade upp finns inte här på "centralorten" med sitt något större butiksutbud (fast inte större utbud av varor alla gånger tydligen). :)

Toughcookie sa...

jag kan bara buga och hålla med. Det lasse eventuellt inte har det tar han gladeligen hem om man frågar honom! När vi byggde vårat stall upptäckte vi att han var billigare på järnvaror än de stora billighets butikerna som rusta och jula.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Cruella - ja, det verkar kul men också slitigt. Det blir nog många långa timmar i butiken skulle jag tro.

Anna - ja, om ni ska köpa bra kött nån gång så kom hit. Eller färg och tapeter för den delen :-).

Kajsa Bergman Fällén sa...

Japp Toughcookie, vi upptäckte att han tar ungefär samma pris för färgen som de stora kedjorna... ingen idé att åka dit alltså :-).