måndag 25 januari 2010

Mötte skolbussen idag

Alltså eftermiddagsbussen som går från Gnesta vid halv tre-tiden. Den var minst sagt överfull, svårt att avgöra från några meters håll och utifrån men det såg ut som om minst 10-15 barn stod upp i mittgången. Några av dessa kan ha rest sig för att kliva av också, men oftast brukar man sitta tills bussen stannar på dessa bussar. Det kanske elverna struntade i förvisso.

Sen klev 23-24 barn och ungdomar av och bussen såg fortfarande ut att vara i princip full, även om det såg ut att finnas enstaka lediga sittplatser.

Hur länge ska det fungera så här illa? Jag har försökt att via mail få tag på någon på Länstrafiken men inget svar. Dags att skicka en påminnelse kanske.

Borde man bli förvånad? Nej, det var tyvärr väntat. De två bussar som kör hem Frejaeleverna har sedan länge varit fulla. Det är väl något med "barnens bästa" igen som jag inte förstår, om man klämmer ihop många ungar på en buss blir det bättre kamratskap och barnen blir glada och nöjda.

Eller så har man helt enkelt iskallt räknat med det här redan från början. Man har vetat att bussarna kommer bli överfulla med barn som står upp i mittgångarna. Man har vetat att man på så sätt utsätter barnen för en risk i trafiken. Man har kalkylerat med att ingenting ska hända. Inga älgar som springer ut på vägen. Inga galna omkörningar eller rattfyllon. Inga bussar som kör i diket. För sånt händer ju aldrig. Eller?

2 kommentarer:

malin berntzen sa...

Om man packar tillräckligt fullt med ungar i bussarna så flyger de inte omkring vid en eventuell krock!
Eller kanske inte....

Kajsa Bergman Fällén sa...

Kan vara så de tänkt. Skulle inte förvåna mig ;-)