onsdag 10 februari 2010

Strandnära bostäder melodin för att locka fler till Gnesta

Det är genom att lätta på strandskyddet som vårt kommunalråd Henric Sörblad (m) tror att vi ska locka fler att bli gnestabor.

Jag konstaterar att den politiska majoriteten vill ha hit välbeställda människor som inte har barn som behöver gå i skolan, som inte behöver någon form av kommunal service på nära håll och som inte behöver tillgång till allmänna kommunikationer. Ja, det är kanske de som röstar blått. Inte fullkomligt ologiskt.

Jag som röstar grönt tycker istället att Gnesta kommun ska vara en kommun där många olika människor kan bo och leva. Att stränderna ska skyddas och vara till för alla, inte bara de som har råd att bygga där. Att det ska finnas möjlighet att bo dyrt och billigt, i bostadsrätt, villa eller hyresrätt. Jag tror också att vi aldrig kommer få människor att flytta ut till ytterorterna om vi inte ser till att den kommunala servicen når åtminstone en anständig nivå - mellanstadieskolor borde vara en självklarhet!

Det hela känns lite lätt desperat. Man började med att reta upp ytterorternas invånare rejält med omorganisationen av skolan. Nu försöker man visa att man vill att hela kommunen ska leva. Genom att exploatera stränderna. Hm...

Inga kommentarer: