måndag 12 april 2010

På fredag blir det venport

Ja, en sån däringa porthacath alltså. Har nu fått lära mig att det heter venport eller till och med subkutan venport och inget annat :-).

På fredag ska jag utsvulten infinna mig för operation på Nyköpings lasarett för att få den ditsatt.

Hur mår man dagarna efteråt, någon som kan berätta? Ränkar med att jag är ur slag hela fredagen förstås, men lördag och söndag? Vill så gärna orka njuta lite av dagarna innan nästa behandling.11 kommentarer:

Tullan sa...

Jag kan tala om hur jag mådde efter inop av Porth a cath. Det värkte lite i det översta snittet (det i halsen)och stramade i ungefär två dygn men det var allt jag kände efteråt. Man är ju vaken under op och det tog ungefär 1-1½ timme och man blir ordentligt smärtstillad. Kände att dom höll på med någonting där men det var inte obehagligt på något sätt. Sedan får man vänta på att göra en röntgen för att se att läget på porten är okej och det var nog en 3-4 timmars väntan har jag för mig, så det tar ju sin tid. Jag är nöjd med min port och den fungerar fint och stör mig inte alls. Lycka till!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Tullan - det låter ju överkomligt. I alla fall inte ogörligt att njuta av helgen även om det kommer strama lite. Tack!

Isabella sa...

Det låter överkomligt! Lycka till, Kajsa! :-)

Doris_Assar sa...

Hej! Kikar in och skickar en stor KRAM!! Tänker på dig!!!

Anonym sa...

Jag låg redan inne med punkterad lunga efter försök att sätta CVK när jag fick min port och hade rejäl smärtlindring pga smärta från lungdränaget. Jag krävde att få göra det under narkos - det var inga problem (hatar nålar odyl). Har för mig att jag tyckte ärret ömmade första dagarna och att själva porten liksom skavde mot bröstmuskel. Nu dryga 2 år senare känner jag den knappt.

Jessika sa...

Det gör lite ont och stramar i början. Man får inte lyfta tungt de första dagarna/första veckan.
Jag minns inget av själva operationen men jag tror att jag fick dormicum, det är en medicin som slår ut minnet.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Låter ju som om helgen kan bli stramande men inte värre än så åtminstone, det kan jag stå ut med :-)

Alexandra sa...

Hej Kajsa!
Jag kikar in och läser hur du har det. Nu går vi mot en underbar vår och jag hoppas du ska få fortsätta må bra och att behandlingarna är snälla mot dig. Skickar många energiknippen till dig så du har på lager de dagar då energin tryter!

Kram

Y sa...

sköt om dej och lycka till! Jag har inte själv varit med men sett att människor mår bra rätt snabbt efter

Jessika sa...

Och som de andra har sagt, nu känner jag den inte. Det är helt fenomenalt för allt, blodprover, mediciner, droppbehandling. Det som är, och det är knappt en knappnål till besvär, är att när den inte används regelbundet så måste man gå till distriktssköterska (el. annan) och få den spolad så att det inte blir stopp i den.

Linda sa...

Jag har satt in två port-a-cather. Efter första mådde jag skit! Hade fruktansvärt ont och kunde knappt röra mig. Fick feber. Sen svullnade jag upp jättemycket runt halsen och nacken - och DÅ kom de på att jag hade fått en infektion i porten. Så de tog bort den och jag fick antibiotika.

Andra gången gick det bättre. Det stramade lite, men annars var det ingen fara. Ja, till en början. Sen fick jag ont och jag hade fått en ny infektion. Mera antibiotika och bort med porten! *suck*

Jag har haft jätteotur med mina så nu får jag en cvk inopererad var tredje vecka. Inte särskilt kul, men pga infektionsrisken får jag inte ha något som sitter kvar mellan behandlingarna.

Men du ska se att det kommer gå mycket bättre för dig! Det är nog inte så vanligt att det krånglar så mycket som det gjort för mig.

Kram!! :-)