tisdag 13 april 2010

Plötsligt är jag sjuk

Idag känner jag mig plötsligt sjuk. Inte mer sjuk fysiskt på något sätt, mår fortfarande riktigt OK jämfört med hur det var för bara en vecka sen, men idag hände det ett gäng saker som gjorde att jag rent mentalt konfronterades med att jag är sjuk.

Först ringde en trevlig dam från Försäkringskassan och frågade lite om hur jag fyllt i blanketten, påminde om att jag bara hade sjukintyg till imorgon, berättade att jag ska få en personlig handläggare samt talade om att jag ska få pengar. Trevligt och serviceminded, men kontakt med FK innebär ju förstås att man konfronteras med att det är sjuk man är.

Brevlådan var också helt nedlusad med brev från Landstinget. En kallelse till operationen på fredag. En kallelse till skelettröntgen nästa torsdag (Ångest! Vad ska de hitta där liksom?). En kallelse till läkarbesök i juni, det är då jag ska få min "dom", hur bra har behandlingen fungerat? Ett sjukintyg från doktorn. Full pott med andra ord. Sjukpott. Inte undra på att jag känner mig lite krasslig. Friska människor får inte såna brev.

När jag satte igång att slita mitt hår över detta började det dessutom ramla. Väntat förstås, och SKÖNT att det äntligen händer, men ändå - ytterligare ett tecken på att det är sjuk jag är.

Och idag har jag ont i kroppen. Känner mig gammal och ledbruten och knarrig. Tydligen en biverkning av cellgiftet tror jag att jag läst nånstans. Ingen större fara så med mig, men jag känner en uppenbar skillnad.

Tur tur tur att det finns annat att glädjas åt en sån här dag. Åt 13 bitar underbart god sushi till lunch till exempel. Solen skiner. Paket med fina tankar och saker i brevlådan, alldeles perfekt idag. Alldeles perfekt.

6 kommentarer:

Jessika sa...

Försökt tänka på det som att du HAR en sjukdom men DU är INTE sjuk. Sjukdom tar en stor plats och man kan inte ignorera den så det kan tyckas att den gränsen är fin.
Sedan tar det tid att springa runt på kontrolelr och hur livet hastigt är förändrat men du har en sjukdom/är sjuk men det är inte det vad du är rakt av och enbart. Sjuk.

kukka sa...

Tusen kramar!

Sabina sa...

vet du.. jag tycker du är fantastisk på alla sätt o vis! o är så oerhört tacksam att vi såg till att bli befruktade ungefär vid samma tillfälle! :)

ville bara säga det. så du vet! o så lämna av en hel massa kramar, förstås!

(sotis på din 13-bitars sushi dock men det är en annan femma! *ler*)

Moderna sa...

Kram! Önskar du slapp såna dagar!

Linda sa...

Tack så mycket för kommentarerna i min blogg! Inget kul att även du drabbats av cancer. :-(

Vad är det för cellgifter du får? Jag har också ont i kroppen till och från. Fast allra värst är det efter jag fått Neulasta-sprutan. Hemsk är den! Men den gör att mina värden är bättre så det är bara att försöka stå ut.

Härligt att du hittar saker att glädjas åt också. :-) Det behöver man när det är mycket annat jobbigt som man går igenom.

Massor av kramar till dig!

karo sa...

Du har verkligen en förmåga att koncentrera dig på det som är positivt, det är en viktig förmåga! Kommer på mig själv med att bara sitta och beundra dig. :-)