onsdag 5 maj 2010

Bilderblogg

Idag har jag tömt kameran på några dagars foton.
Här om dagen fick jag ett SMS om att jag hade ett DHL-paket att hämta ut på Pressbyrån i Gnesta. Hm.... vem kunde det vara ifrån? Vi åkte dit och ett stort paket fanns mycket riktigt att avhämta! Fina, söta, gulliga oktobermammorna (alltså mammor till barn som är lika gamla till Nike) hade skickat något till mig! Nämligen en stor fin korg full av diverse mindre paket. Bland annat det som syns på bilden ljus, en härlig tvål, ett armband och örtte.

.... och så var det godis i också. Alltså de där tranbären i apelsinchoklad var gudomligt goda, det andra var också gott men de var grymma. Hm... ja, godiset är nästan slut nu.

Förutom allt detta var det mer i paketet men jag har tydligen inte lyckats få med allt på bild. En jättefin ljuslykta som vi använder här varje dag, ett Hello Kitty-hus till Nike - hon blev överlycklig! Dessutom presentkort på Plantagen och på en tidningsprenumeration, måste hitta någon mojsig tidning jag vill prenumerera på bara. Och så ett paket till Molly som fortfarande är oöppnat...

TACK snälla ni, det var fantastiskt gulligt av er!

Måste bara visa den här bilden också. Så här gör min yngsta när hon äter Ben & Jerry-glass. Inte en droppe får gå till spillo tydligen.

I måndags var jag och pappa till Trosa en sväng. Vår plan var att äta lunch nånstans men vi hann turista lite också. Min ork var dock inte på topp så vi satt mest och glodde på ån. Som ser ut som ovan.

Den här fina grinden hör till ett hus precis vid ån.

Och en närbild på den vackert blommande busken som syns på grind-bilden också. Helt ljuvlig! Nån som vet vad det är för buske?

Det här är i alla fall solrosor. Dem har Nike sått på knytte. Det var tydligen något pedagogiskt upplägg med två krukor varav en gödslades med älgbajs. Kruxet var bara att varken Nike eller morfar som var med, mindes vilken kruka som det var bajs i när de kom hem. När fröna började gro och växa var det i alla fall ingen skillnad på växtkraften. Nu är de omplanterade i lite större krukor som jag är säker på att de mycket snart kommer växa ur. Då åker de ut i rabatten.

Nike hade modeshow för mig idag. Tröjan bak- och fram och stövlarna på fel fot, men vad gör väl det?
Jag trotsade förkylningen och rensade det värsta i rabatterna på framsidan av huset. Flåsande gick jag loss på spretiga gamla döda kvistar, kirskål och maskrosor och nu börjar det se lite anständigt ut. Den värsta röjningen får dock vänta tills jag mår lite bättre igen.

Växten på bilden heter kärleksört i alla fall, lite koll har jag allt.

Massor av gullvivor har vi i rabetten, tog med några ynka plantor från Bönhuset när vi skulle sälja det och de trivs och sprider sig i lagom takt. Visst är de söta?

Det här är mitt japanska körsbärsträd. Inget sånt där jättefint som blommar på bar kvist, men stora rosa blommor ska det få i alla fall sägs det. Har inte sett några än dock, det har inte behagat blomma än. Jag hoppas vi får se det blomma i år!

6 kommentarer:

Jessika sa...

Jag älskar gullvivor och japanska körsbärsträd!
I Kyoto finns det ett mycket berömt körsbärsträd. Där firar man o-hanami, man festar till det när körsbärsträden blommar. Fortfarande är blommande körsbärsträd något av det vackraste jag vet :)

Kajsa Bergman Fällén sa...

Ja visst är de vackra! Snart blommar väl körsbärsträden i Kungsträdgården antar jag, så måste jag åka in och och njuta av prakten.

Jessika sa...

Det finns japanska körsbärsträd i mitt bostadsområde. Mycket vackert.

Sabina sa...

oktobergruppen = annat namn för vinfantasterna! :)

glad det uppskattades.. Mimi var den som fick tummen ur att organisera något aktivt.. vi andra hade förmodligen alla tänkt tanken mer än en gång men ja!

vi tänker på dig/er.. lite mer än annars o det ville vi visa!

ang Nike o slicka ren ben & jerrytallrik.. man behöver inte vara 3½ för att vilja göra det om det varit ben & jerrys på en tallrik! :D

(ni bor vackert, men det tror jag jag har sagt förut)


kramar

Kristina sa...

Den vackra busken är en Magnolia. Dom är så ljuvliga och blommar på bar kvist tidigt på våren.

Kajsa Bergman Fällén sa...

Sabina - nä ehrm... vuxna kan också bli lite tokiga av god glass :).

Kristina - ja, det verkar nog som det är en magnolia, fick ett annat tips om det också. Vilket resulterade i en galen magnoliasurfning igår kväll så nu vet jag vad mitt presentkort på Plantagen ska gå till :D. Ska bara komma på var den ska planteras först.... verkar vara det svåraste att hitta en bra plats, solig men inte stekande, i lä och väldrenerat och helst där man inte behöver klippa gräset... Hm....