söndag 20 juni 2010

Äntligen över!


Så, då var bröllopet överstökat. Nu börjar väl spekulationerna om en eventuell graviditet istället... Den lär väl i och för sig inte medföra avstängda gator och tema-teveprogram i alla kanaler i månader. Får vi hoppas.

Många verkar tycka att bröllopet och festligheterna för allmänheten var myspysigt och fint. Själv har jag ingen aning, skulle ärligt talat aldrig orkat titta på det. Jag såg när Victoria kom in i kyrkan och sedan har jag tittat lite kortegevägen och båtfärden och mycket på när gästerna kom till kyrkan i vackra kläder. Kunde inte uppbåda något större intresse än så för spektaklet, förutom kläderna då. Den danska drottningens giftigt gröna blåsa var fantastisk!

Gårdagen spenderades annars mestadels på grillfest hos goda grannar. Jag deltog i femkamp vilket verkligen var en pretation för min del. Särskilt grenen då man skulle suga upp en ärta med ett sugrör, springa en bit och släppa ärtan i en mugg. Mina lungor var inte riktigt med där nej... :D

Idag har vi varit en sväng till Södertälje för att köpa allt man behöver till en pool förutom själva poolen. Det var visst inte bara att skaffa sig en pool med pump nej... det skulle dessutom till en massa kemikalier och nåt att täcka den med. Kostade lika mycket som själva poolen tillsammans. Men nu så ska det väl bli ett ordentligt bad i fortsättningen.

Dessutom fick Nike nya skor. Är det inte irriterande att sommarskorna börjar ta slut i affärerna redan i juni? På Coop hittade vi i alla fall ett par rosa sandaler som var OK. Och dessutom en springcykel till väldigt bra pris! 299 kr kostade den, så den fick följa med hem också.

Däremot avstod vi att köpa det Barbie-brudpar som fanns på samma affär. Verkade inte ha varit så många andra som nappade heller, för det fanns många kvar. Undrar förresten om rean på alla läskiga bröllopssouvenirer börjar nu i veckan?

Ja just det ja. Höll på att glömma årets äckligaste händelse. Jag satte tummen på en mördarsnigel. Det var extremt äckligt.

4 kommentarer:

M4lin Mörth sa...

Eftersom jag är emot hela idén med monarki, och inte vill gnälla på dem som gillar det, för det innebär ju i så fall att jag pratar om nåt jag inte vill prata om, alltså monarkerna och deras förehavanden, så säger jag bara som så, att jag är förvånad över det stora intresset.

Mördarsniglar pratar jag hellre om. I alla fall håller jag gärna med om att de är äckliga :) Snart ska jag till vår hyrstuga på västkusten och där svämmar det över av såna. Enda nackdelen med stället.

Jessika sa...

Jag kastade några blickar på bilder nu i morse på svts nätsajt. Jag konstaterade att kronprinsessan är strålande vacker, sedan letade jag upp vad menyn hade varit och så var det med det.

Mördarsniglar ska tydligen ha fler liv än en katt. Skäras itu och begravas på olika sidor av gården för att inte bitarna ska sammanfogas igen.

Läste nånstans att svenska folkets intresse för monarkin har sjunkit under året. Är det månne en övermättnad på medias frekventa bevakningen, undrade nån tidning.
Nämen det tror ni inte?!? Allvarligt? Nu KANSKE det kan visas och snackas nåt vettigt på teve ett tag. Vad nu vettigt är.

Isabella sa...

Varje kväll försöker jag ta mig en runda i trädgården med trädgårdshackaren i högsta hugg. När jag ser en av de där äckliga mördarvarianterna delar jag den resolut på mitten med hjälp av hackaren - och jag njuter när jag vet att den snart blir uppäten av sina fränder. >:)

vad gäller bröllopet - jag tittade ungefär som du, men var tvungen att gå in på någons länk till Daniels tal och han är nog den bäste talaren de har i den familjen nu. :-)

Anna sa...

Det fanns ju nästan inget annat att titta på om man nu ville titta på tv. Det var säkert planerat så, så man var "tvungen" att titta på eländet när man febrilt zappade efter nåt annat. Så jag såg också intågandet i kyrkan och sen lite av middagen. Men hur länge satt dom till bords innan det så mycket som kom en munsbit?
Förvånas också över intresset för detta pengaspektakel och att folk runtom mej inte har mer vett i skallen än att vilja ha bort monarkin. Svägerskan och hennes syster hade tydligen setat i sina brudklänningar och druckit vin hela dagen, " för det var ju en historisk händelse"... Vill bara ruska på huvudet åt det.
Tack o lov att det är över och för den sakens skull så tror jag faktiskt att Vickan och Danne känner detsamma.