fredag 4 juni 2010

En ledbruten dag går mot sitt slut


Jag har struttat runt och försökt röra mig så mycket som möjligt idag, hålla mig varm och hålla igång. Det hjälper lite. Och så ibuprofen på det som sagt så är det tipp-topp!

Dagen har gått åt till att rensa lite ogräs, plantera en del växter som jag beställde från odla.nu och till väldigt många telefonsamtal.

Jag började med att ringa mitt fackförbund JUSEK eftersom jag tydligen kan få nedsatt avgift som långtidssjukskriven. 172 kr i månaden plus på det samtalet, måste bara skicka in läkarintyg osv först.

Ringde GI Viktkoll som dragit pengar utan att jag visste om det från mitt kontokort. Hejdå med er :-).

Sen ett samtal till ett försäkringsbolag. Behöver jag säga att jag bävade? Skandia stod på turlistan idag och det gällde avbeställningen av min Islandsresa. Fick prata med en väldigt trevlig dam som skulle skicka blanketter att fylla i.

Och som pricken över i ringde till sist en trevlig tjej från SEB och skulle nu ta hand om och gå igenom mitt ärende och hon lovade att hon hade överblick över både SEB och Genworth. Tack, tack för det, bara att få komma i kontakt med någon som faktiskt vet vad hon pratar om är ovärderligt!

Hann också med att gå ner till dagmamman och hämta Nike, en sväng in på affären för att inhandla fredagsmyyyyyys (Nike valde ostbollar) och hämta ett bokpaket och det där växtpaketet.

Kände mig inte riktigt på humör att bli utstirrad idag, folk glor ju som om de aldrig sett en människa med sjal på huvudet förut. Funderar på att trycka upp en tröja med texten "Ja jag har cancer!" alternativt "Nä jag har inget hår men du är inte så jävla snygg du heller." Eller så kan man kanske ha en av texterna på framsidan och en på baksidan?

Men dagens stora fråga (apropå snygg) är ändå - vad sjutton ska jag ha på mig imorgon? Hur snygg ska man vara på Matbaren egentligen? Ska jag tvinga min man att ha kostym och slips? Och vad ska jag ha på mig? Jag vet att många röstat på Pippi-peruk, men njäe... jag tror kanske jag avstår från den just imorgon även om den såklart är min allra allra finaste peruk? ;-)

3 kommentarer:

Jessika sa...

Jag fick reda på att man kunde få nedsatt avgift först flera månader efter det att de hade höjt den från okej till skyhög. Jag hade tigit och lidit.

När man har gått på många nitar på en vecka så är det lätt att glömma att världen också innebos av trevliga människor.

Mian sa...

Att folk glor vänjer jag mig nog aldrig vid.Fast jag har ju håret kvar än så länge men min "port" och morfinpump får folk att vända på huvudet som om dom var med i exorcisten *S* Ha en superbra dag på matbaren!

Den hemska tvillingen sa...

Du, den där t-shirten tycker jag faktiskt på allvar att du ska trycka! Hur kul som helst ju! Och är det någon gång i livet man har all rätt att vara drastisk och rakt på så är det väl när man är i din situation!
Gör det, alltid retar det nån ;)