tisdag 22 juni 2010

Storstan idag

Hmmm... det här var kanske inte Hipstamatics bästa lins, men okejrå. Tog bilden när jag stegade mot jobbet för att prata lite om min snara återkomst. Ja, så är det nämligen. Från och med 2/8 är jag inte längre sjukskriven på heltid utan på 75%. Och jag är redo att börja jobba igen, jag blir mer och mer uttråkad när jag går här hemma och såsar. Åtminstone de två veckorna innan en behandling. Det var otroligt kul att träffa mina arbetskamrater igen. Som jag förvisso knappt hann lära känna innan jag blev sjuk, men från och med augusti blir det mer tid för det och det ser jag verkligen fram emot! Här bloggar en del av dem, missa inte för allt i världen!

Fast dagen idag började i ottan. Halv sju ringde klockan och då var jag trött, mycket trött. Tog buss och pendel in till stan och träffade Molly vid Södra station för en fika. Det blev latte och bagels på Wayne's på Götgatan. Och snack om allt möjligt. Jag är så stolt över min stora unge som upprört ondgör sig över vad som händer i Sverige och i världen och är så smart, vacker och fin på alla sätt. Och väldigt tatuerad dessutom. Efter fikat stack hon till East Street Tatoo och pillrade dit moln och ett paraply förutom den sugar skull och de blommor hon redan har på sin högra arm. Jag är nog för gammal och gaggig för att förstå mig på't helt enkelt.

Sedan hann jag gå förbi några alldeles för spännande butiker. Köpte mix för att göra jättesåpbubblor på Designtorget. Funkade ganska bra när vi provade ikväll. Bra bubblor för Nike att blåsa, eftersom de håller bra och inte går sönder så fort man lyfter blåsgrejen ur bubbelsoppan. Så hamnade jag visst på KappAhl där jag tydligen råkade köpa en kofta bland annat. Och sist men inte minst svängde jag in på Lush. Tänkte köpa med mig en burk av den suveräna nagelbandskrämen Lemony Butter men som vanligt fick jag med mig lite annat också: en duschkräm som heter Grass och luktar som nyklippt gräs på morgonen. Det ni. Och så den sköna tvålen Sandstone som peelar sådär lagom mycket.

Sen hämtade jag en sur Nike som tydligen var trött för hon slocknade tidigt som sjutton på soffan.

Dagens telefonringande bestod i att först och främst försöka få tag på min nya handläggare på Försäkringskassan. Det var upptaget tills hon gick för dagen vid halv tolv. Nytt försök imorgon.

Pratade också med bröstsjuksköterskan på onkologen och hon skulle försöka få en lymfterapeut att titta på min arm när jag är på behandlingen på torsdag. Den är bättre idag men långt ifrån bra.

Sist men inte minst så pratade jag med sjuksköterskan som har hand om ärftlighetsutredningen. Hon frågade om mina släktingar och ritade upp ett fint släktträd antar jag.

Resten av kvällen ägnade jag åt att fixa till i poolen med rätt ph-värde och klor och grejer. Världens meck, men kanske värt det om man kan ha samma vatten hela sommaren. Ska nu gå ut och inspektera klorhalten med mina små proffsiga mätstickor. Är det inte sånt man har poolskötare till förresten?

4 kommentarer:

Inger sa...

Men åh!!! Jobba! Vad glad jag blir!

Jessika sa...

Skönt att kunna börja jobba lite igen :). Det är jobbigt när man klättrar på väggarna. Jag hoppas att du slipper infektioner och sånt.

Lisbet Lindell sa...

Klart du ska skaffa dej en poolskötare:)

Kram!

M4lin Mörth sa...

Låter fantastiskt skönt att du får börja jobba igen!