söndag 11 juli 2010

Besök på akuten ikväll


Men ni kan vara lugna, det var faktiskt inte särskilt dramatiskt alls. Jag fick plötsligt röda utslag på min svullna högra arm, och började fundera på om det kanske kunde vara rosfeber som tydligen är lätt att få om man har ödem som jag. Och behandlar man det inte kan man få blodförgiftning och det låter väl inte allt för roligt.

Det fanns helt enkelt inget annat att göra än att ringa till Tomas som var på jobbet, be honom komma och hämta upp mig och Nike och dra till akuten i Nyköping. Där var det lugnt som jag vet inte vad, jag fick komma in nästan direkt och efter att ynka 40 minuter förflutit sedan vi kom var allt klart. Doktorn tittade och hmm:ade och tyckte väl inte direkt att det såg ut som rosfeber, snarare urticaria och det var väl något jag gissade på också - nån sorts nässelutslag alltså, kanske på grund av värmen? Fast eftersom jag nu lider av en massa annat skit tyckte doktorn att det var dumt att chansa så hon gav mig helt enkelt penicillin. Så var det bra med det. Är det rosfeber ska det gå över av penicillinet och är det nässelutslag ska det gå över i alla fall.

Vackert med växtnamn på de möjliga diagnoserna i alla fall - rosor och nässlor. ;-)

5 kommentarer:

Linda sa...

Vad skönt att det inte var så allvarligt. Blev lite orolig där när jag läste din rubrik. ;-)

Med den här värmen som varit de senaste dagarna kan det säkert ploppa upp diverse olika utslag. Själv har jag haft domningar i underarmen och handen på min opererade sida. Kan det vara av värmen tro?! Har varit lite svullen i fingrarna också.

kram Linda

Pysslan sa...

Bra att du åkte in. Det är jobbigt, men det blir säkert bara sju resor värre om man inte gör det. Om det börjar klia brukar tavegyl fungera bra. Kämpa på! Kramar från Heidi

Jessika sa...

satt själv på akuten imorse med misstanke om ventrombos i vaden. Vilket det nu inte var. Tack och lov. Har börjat betrakta akutmottagningar som intressanta ur ren människorstudie-ställe.

J sa...

Rosor och nässlor,något fult blir vackert ja :)

Om jag vill maila dig, hur gör jag då? Jag antar att det inte funkar med yahooadressen?

Kajsa Bergman Fällén sa...

Linda - kanske det trycker på den där nerven när man blir svullen? Sånt där karpateltunnelsyndrom? Samma som när man är gravid?

Pysslan - lyckligvis har det inte kliat, det hade väl varit grädde på moset det..

Jessika - haha, ja det är faktiskt kul att kolla på akutens besökare!

J - jo den funkar än så länge, har inte hunnit lägga över allt och maila ut ny adress ännu... det är totalt hopplöst jobbigt med alla gamla mail och kontakter *sucka* så maila som vanligt du!