söndag 18 juli 2010

En dag i djurparken

Igår blev det en sväng till Eskilstuna, för en gångs skull var inte Mälarsjukhuset utflyktens mål, utan något mycket roligare - Parken Zoo! Premiärbesök där för Nike, själv hade jag inte varit där sedan Molly var ett par år gammal! Molly tyckte att allt hade blivit mycket mindre sen hon var där sist :).

Det var varmt när vi stack hemifrån, men under hela eftermiddagen var det mulet och regnade till och med lite, perfekt med andra ord. Nike hade på sig sin allra finaste solhatt som alltid ska sitta bak- och fram... Det var ingen riktig häst det där utan en häst i en lekpark.


De här flamingosarna var i alla fall riktiga. Skränade och skräpade ner gjorde de också. Och ska inte flamingos vara rosa? Varför är de orange? Fusk? ;-)


Kapybaran heter detta lilla djur. Eller litet och litet, de är stora men ser ändå ut som marsvin. Söta. Skulle kunna tänka mig en sån istället för hund eller katt, helt klart :-).


Pumorna putsade på varandra.


Och här fick man skydda växterna, inte från djuren utan från Kent-fansen som skulle inta parken senare under kvällen.


Efter att ha gått runt precis hela dagen avslutade vi i nöjesparken. Nike gjorde tivolidebut, hon hade visserligen åkt någon liten tåg-grej på en marknad tidigare, men nu var det riktiga karuseller som gällde. Ja, i alla fall såna där barn på 105 cm tilläts åka med. T.ex. den här flygande grodan. Stor succé!


En riktig heldag blev det, med perfekt väder, trevligt sällskap och en fin och trevlig park. Parken Zoo är rätt lagom för mindre barn, inga jätteavstånd att förflytta sig och många lekplatser och fina ställen att vila på. Tivolit är precis lagom avancerat det också. Nu blir det nog inget mer besök i år, men till nästa år kanske vi köper årskort, vem vet?

Inga kommentarer: