onsdag 18 augusti 2010

Intrasslad i vaktparaden

Bild: antonioxalonso CC Attribution 2.0 Generic

Idag var det dags för mig att börja kontorsjobba igen. Tidig uppstigning, lämning hos dagmamma, bussen in till Gnesta och tåget in till stan alltså. Allt i sällskap av en förkylning jag tycks ha dragit på mig under SSWC. Nåja, det var väl väntat. Jag är trots allt infektionskänslig och jag räknade iskallt med att jobbstart skulle innebära någon sorts förkylning också. Hoppas nu bara den går över till nästa vecka då det är dags för sista behandligen. Sista, hörde ni det? Sista!

Med en stor latte i handen promenerade jag från Centralstationen till Slottsbacken. Det gick inte så fort men till sist kom jag fram. Åh, det var fantastiskt roligt att vara tillbaka! Inte för att jag gjorde så värst mycket idag, min största prestation var nog att jag lyckades logga in. Men ändå. Jag fick ju träffa ett gäng trevliga jobbarkompisar om inte annat. Någon lång dag blev det inte, jag åkte hem tidigt för att kurera min snuva inför morgondagens brain storming-session som vi ska ha.

På vägen hem trasslade jag in mig i vaktparad och massor av glada turister som trängdes utanför slottet för att få syn på pojkarna i pickelhuvor. Lyckades dock stapplande passera. Stapplande eftersom jag idag lärt mig en viktig läxa - kullersten, höga kilklacksskor och delvis bortdomnade fötter är inte en särskilt smart kombination. Man måste helt enkelt gå väldigt försiktigt.

Ja, det var väl det hela. Det känns otroligt skönt att vara tillbaka igen, även om det än så länge är i ganska blygsam skala. Men redan nästa månad börjar jag jobba halvtid och då kanske det börjar kännas mer "på riktigt" igen.


2 kommentarer:

Lisbet Lindell sa...

Tänkte faktiskt på dej idag och undrade hur det gick på jobbet;)

Trist med förkylningen men inte helt oväntat...

Underbart med sista behandlingen!!

Kram från Lisbet

cruella sa...

Härligt att läsa! Hoppas du får en fin och frisk omstart!