torsdag 5 augusti 2010

Stora problem är till för att lösas


Folkpartiet visar sina bruna sidor igen och vill ta krafttag mot det utbredda slöjmissbruket. Eftersom heltäckande slöja inte är särskilt vanligt bland barn kommer den lag man vill införa helt enkelt vända sig mot vuxna.

Maria Ferm frågar sig hur vi kan ha distansutbildningar på högskolan om det nu är så viktigt att kunna se ansiktet på den man undervisar? Jag håller helt klart med. Varför inte gå ännu längre och förbjuda dem också? Samtidigt kan man ju passa på att förbjuda även personer som har tvillingsyskon eller rent allmänt personer som har syskon som är väldigt lika dem eller någon annan dubbelgångare av något slag, att läsa på högskolan. De kan ju skicka någon annan till en tenta!

Ja det är mycket man kan förbjuda. När är det dags för folkpartiet att stryka "liberalerna" från sitt partinamn? Ni minns väl vilka krav som dök upp inför förra valet?

2 kommentarer:

Göran Benedicks sa...

Jag vet inte om du läst förslaget, vilket jag har eller endast tror om något som skrivs i tidningar.

Tror du nånsin att ett barn i förskolan kommer att acceptera att inte se ett ansikte, ögon eller leende på den, som svarar för barnets uppfostran under dagen. Skulle du som en riktig mamma kunna lämna ditt barn till ett sådant dagis? Barnen skulle givetvis skrämmas ihjäl!

Det är detta det i huvudsak handlar om och inget annat! Folkpartiet är faktiskt motsatsen till ett brunt parti. I det avseende är MP betydligt brunare. Särskilt när det gäller äldreomsorg!

Vet du att det enda parti, som sa nej till Ekhagens äldreboende i Björnlunda var Miljöpartiet!

Kajsa Bergman Fällén sa...

Jag tror att saker fungerar bättre än man tror, bara man vågar prova. Jag har en kusin som nästan är helt blind. När min lilla tjej träffade honom var hon lite skeptisk till en början. Han beter sig ju såklart inte som andra människor, såg henne inte i ögonen eller har samma ansiktsuttryck. Rörde vid henne för att känna hur hon såg ut. Efter tio minuters blängande under lugg älskade hon honom djupt och innerligt och satt brevid honom precis hela tiden :).

Jag är helt övertygad om att det skulle fungera med någon barnskötare eller lärare i burka faktiskt. Problemet är ju som sagt inte så utbrett, hur många burka- eller niqabklädda kvinnor har du sprungit på i Sverige? Jag har gjort det en enda gång under alla de år jag bott och jobbat i Sthlm... i Gnesta aldrig :D.

Tror faktiskt inte att barnen blir ihjälskrämda ett dugg.

Folkpartiet verkar ständigt flirta med de främlingsfientliga, det borde ni sluta med! Förståelse skapar man inte genom förbud och hårdare regler. Jag har till och med röstat på folkpartiet förr om åren, men övergav de tankarna ju mindre liberalt fp blivit.

Ekhagen det var före min tid det :)